MySpace meest bezochte site van dit moment

12 juli 2006, 03:18

MySpace meest bezochte site van dit moment

Hitwise meldt dat de social networksite MySpace afgelopen week met een marktaandeel van 4,46% de meest bezochte website is in de VS. Daarmee laat het sites als Yahoo! Mail (4,42%), Yahoo! (4,25%) en Google (3,89%) achter zich.

Zoals eerder aangegeven is MySpace met een aandeel van bijna 80% (binnen de social networks) veruit het meest populaire network op grote afstand gevolgd door social networks zoals The Facebook (7,6%), Xanga (3,8%) en Yahoo! 360 (1,1%) (via: ClickZ). Volgens geruchten zou het San Francisco based social network Bebo, dat met 1,0% marktaandeel op de vijfde plaats staat, maar liefst 1 miljard dollar waard zijn. Hyped merkt terecht op dat dit niet serieus is te nemen.

Wat bovenstaande cijfers wel laten zien is dat social networks, en dan met name MySpace, op dit moment e-mail verslaat hetgeen de trend onderstreept dat jongeren steeds minder gebruik maken van e-mail.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!