Coca-Cola start The Coke Show

Coca-Cola start The Coke Show

The craziness with Mentos ... doesn’t fit with the brand personality” zo reageerde een woordvoerder van Coca-Cola in een artikel van de Wall Street Journal over de bekende Cola/Mentos fonteinen van Eepybird.com. Mentos zelf was erg enthousiast, schatte de free publicity op 10 miljoen dollar en opent aanstaande donderdag Mentosgeysers.com met een echte Geyser Video Contest!

Coca-cola lijkt inmiddels te zijn wakker geschud en heeft (nog voor Mentos) “The Coke Show” gelanceerd. Eveneens een video-contest rondom een bepaald thema, zoals ‘The essence of you’. De inzendingen hoeven niet betrekking te hebben op Coca-cola.

Iemand enig idee waarom Coca-cola Nederland niet mee doet? Tot mijn verbazing geeft www.cocacola.nl op dit moment nog aan dat je 4 tickets kunt winnen voor het wk2006 en dat de VIP-winnaars op 9 juli het spetterend slotstuk van het WK zullen meemaken! Zit men daar nu weer te slapen? ;-)

Bron: Adweek

Update
Coca-cola Nederland is wakker geworden. Geen WK links meer op de site. Zouden ze Marketingfacts lezen ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Na het bekijken van de coke site kan ik er nou niet echt warm of koud van worden. Sterker nog, ik denk dat ze bij Coca Cola "scared shitless" zijn omdat de consument er met hun merk vandoor gaat in de fontein-video's. Dus proberen ze dat nu weer te controleren. Dus juist alles binnen de eigen sitete houden, een PDF van 14 pagina's te maken met regeltjes en een "jury" samen te stellen uit het reclamebureau en andere corporate suits.
  En trouwens, wel typisch dat er voornamelijk jonge filmmakers op de site zijn te vinden. Waar zijn de Mentos-schietende fonteinen?

  Ik mag hopen dat Mentos het donderdag beter gaat aanpakken...

  geplaatst op
 • 't zou mooi zijn als Mentos op dit vlak Coca-cola voorbij schiet.

  geplaatst op
 • Hmm.. Mentos is niet helemaal helder in de opening van de site:

  "Starting the 20th" en even later val er te lezen "We plan to open the Mentos Geyser Video Contest on this site by July 31 but feel free to check before then for more info." Vandaag dus nog niets nieuws te zien.

  geplaatst op
 • Coca-Cola lijkt compleet om te zijn!

  De mentos-cola fonteinen zijn inmiddels zelfs in de coke Show te zien en staan centraal in het thema Poetry in motion.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.