Adverteren in het post-advertentie tijdperk

Adverteren in het post-advertentie tijdperk
Scott Karp heeft naar aanleiding van een aantal uitspraken die zijn gedaan in Cannes afgelopen week, een duidelijk statement over het adverteren in het post-advertentie tijdperk:
(...) In a post-advertising era, when the consumers are in complete control of brand perceptions, there's only one effective way to "advertise" - create REALLY great products and services that people love and that offer an unrivaled experience, i.e. make stuff that people REALLY want to buy. The product is marketing and marketing is the product. (...)

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Dit is natuurlijk een adagium van alle tijden: "een goed product verkoopt zichzelf". De overbekende geschiedenis van Philips Video 2000 zal echter nog heel lang als voorbeeld gebruikt worden dat dat niet altijd opgaat.
  De opmerkingen van Mark Tutssel zijn dan ook een stuk interessanter.
  In dit artikel worden die opmerkingen nog wat aangevuld.

  'Tutssel denkt dat het beter is om consumenten zelf het initiatief te laten nemen. Adverteerders zouden consumenten moeten uitnodigen om zelf aan de slag te gaan, door ze zelf commercials te laten maken, ook als deze negatief zijn, meent Tutssel. "Marketeers moeten leren om de controle over het merk uit handen te geven.'

  Consumenten nemen dus meer en meer het initiatief om een merk of product te positioneren. De vraag is hoe je dat als marketeer of producent kunt gebruiken en managen.

  geplaatst op
 • Marco, ik denk dat wat Scott Karp bedoeld is dat een selcht produkt niet meer verkoopbaar is. Of anders gezegd, je kunt reclame niet meer gebruiken om een slecht produkt waardevol te laten lijken. Je produkt MOET dus goed zijn, anders verkoop je niets.

  Maar het blijft raar dat het zo lang duurt voordat marketeers begrijpen dat het maken van een goed produkt uiteindelijk een betere strategie is dan het prachtig verkopen van een slecht produkt....;-)

  geplaatst op
 • Sorry, Marco = Rick

  geplaatst op
 • Yme,

  Hier vind je een lijstje van de 25 slechtste techproducten ooit volgens PCWorld, het grootste PCvakblad van de V.S. Toch is het grootste deel van de producten zie ze noemen bijzonder succesvol (geweest). Met 'goede' marketing is vrijwel elk product te verkopen, goed of slecht.

  geplaatst op
 • Yme in hoeverre zou je Eccky nu een succes noemen? Of is deze vraag een half jaar na mijn kritische woorden hier http://www.marketingfacts.nl/berichten/ecckyonisme/ nog te vroeg gesteld? We hebben nu ruud de wildt bots, voetbalbots, schoolbuddy's, en een dating bot met de naam cupido maar van eccky hoor ik toch betrekkelijk weinig. Of vergis ik me?

  geplaatst op
 • Rick, 'vroeger' kon dat nog ja. Dat lijstje gaat over het verleden. Echter, de markttransparantie die onstaan is naar aanleiding van het web zorgt ervoor dat het heel moeilijk gaat worden om dat te blijven doen. Echte produktinnovatie gaat veel belangrijker worden bij het winstgevendheid houden van produkten, reclame gaat steeds minder positieve invloed hebben op marges. Is een proces wat heel langzaam gaat, maar wel erg zichtbaar aan het worden is. De woorden van Scott Karp refereren daar (volgens mij) ook aan.

  geplaatst op
 • Ik sluit me deels aan bij de redenering van Scott Karp alleen geloof ik ook niet dat een goed product zich altijd zelf verkoopt. De omgekeerde beredenering van Karp zou zijn dat marketing er nu voor is om slechte producten verkoopbaar te maken. En dat noem ik dus geen marketing, hooguit “evil marketing”.

  De rol van de marketeer is juist de vraag van de consument te vertalen naar een product en de kwaliteiten van een product naar de consument. Dit kan je alleen doen door een zeer open relatie aan te gaan met de consument. Daarom schreef ik ook de posting: the key to this business is personal relationships

  De persoonlijke relatie met een consument moet op een bepaalde manier gecreëerd worden. Ik zie daarom ook veel mogelijkheden in chatbots als voorloper van chatbot -achtige websites. Deze zullen dan gevuld moeten worden met user generated en advertiser content. De content van de adverteerder zou moeten beantwoorden aan de vraag van de consumenten

  geplaatst op
 • Het is (helaas) nog steeds mogelijk dat je met miljoenen marketingbudget een slecht product aan de man kunt brengen. Je overspoelt de consument met jouw reclame, sluit deals met distribiteurs en winkelketens en koopt de beste schapposities. Het goede product met minder marketingbudget zal niet overal beschikbaar zijn en komt op onmogelijke plaatsen in de winkels te liggen. Wat Karp bedoelt in zijn artikel - en dat is ook wat hierboven is genoemd, is dat deze strategie zijn langste tijd heeft gehad en dat een slecht product straks niet meer zal worden gekocht.

  Albert, misschien val je buiten de doelgroep ;-)

  geplaatst op
 • Marco, als marketeer of als consument? Het uitblijven van Yme's reactie zegt mij eiegenlijk al genoeg.

  geplaatst op
 • Beide ;-)

  Om eerlijk te zijn kan ik me er overigens wel iets bij voorstellen dat hij niet meer reageert. Het is steeds hetzelfde welles/nietes spelletje zonder dat daar nu nieuwe inzichten uitkomen. Ze zullen ongetwijfeld naar buiten komen als er iets is te melden. Ik geef ze nog steeds grote kansen met Eccky.

  geplaatst op
 • Binnenkort inderdaad meer nieuws, een aantal eerste cijfers kun je hier vinden. Zijn al wel weer 6 weken oud en is sindsdien nog lekker doorgegroeid....

  geplaatst op
 • Marco. Hoeze welles/nietes, ik stel een open vraag naar aanleiding van een eerdere discussies en het artikel hierboven. Ik vond het erg stil. Ik moet zeggen dat ik niet heel erg onder de indruk ben van de cijfers uit mei ook al zouden die doorgegroeid zijn gelet op de ongetwijfeld niet geringe ontwikkelingskosten. Ik kan me zo voor stellen dat ook MediaRepublic misschien meer verwacht had?

  geplaatst op
 • Persoonlijke Leningen (Veilig en zonder borgstelling)
  * Business Leningen (Veilig en zonder borgstelling)
  * Undergraduate Leningen
  * Graduate Leningen
  * Onderwijs MBA Leningen
  * Medical Education Leningen
  * Juridische Onderwijs Leningen
  * Study Abroad Leningen
  * Consolidatie Loan
  * Combinatie Loan
  Zekerheden en Non-Collateral Leningen
  Leningen For Your Business Startup: Leningen voor iedereen,
  prijzen van 4,5% tot 15,5%, bied ik leningen tussen een
  bedrag variërend
  vanaf £ 1, 000 tot 10.000 pond, 000. Contact = heer Anderson Hans.
  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.