Guardian Print nu 24 uur per dag up-to-date

Guardian Print nu 24 uur per dag up-to-date

Lezers van de Britse krant The Guardian krijgen een overzicht op papier van het laatste nieuws dat zij relevant, interessant of entertainend vinden. G24 is een compilatie van de vijf aandachtsgebieden op Guardian Unlimited: algemeen, internationaal, economie, sport en media waaruit de gebruiker kan kiezen. Vervolgens ontstaat er een een pdf document van 8 tot 12 pagina’s die zijn kunnen downloaden en vervolgens printen. Op de voorpagina staat er dan afgedrukt: ‘fetched om: uu:mm’. Het nieuws van dat moment dus. (Voorbeeld)

The Guardian hoopt dat de dienst aanslaat rond lunchtijd en in de vroege avond. Volgens MIT, waar dit bericht vandaan komt, zal de Guardian advertenties gaan invoegen die dynamisch worden toegesneden op het profiel van de lezers en wellicht zelfs op het eerder getoonde gedrag.

Eerder was te lezen op MF dat Theo Huibers, partner bij KPMG en hoogleraar Information Retrieval aan de Universiteit Twente, verwacht dat één op de vier uitgevers de komende twee jaar klantgerichter gaat werken en gepersonaliseerde informatie gaat aanbieden. Vandaag (om 0:33) berichtte MF dat de Volkskrant nu ook een 16:00-update uitgeeft via iTunes.

Nieuws is alleen nieuws als het voor jou nieuw is. In de ervaringeconomie staat het kennis rond het individu centraal. Om het individu up-to-date te houden (betrokken in de groepen waarin iemand leeft) wordt straks flink betaald. Het uitgeven van informatie (verzamelen, structureren, verrijken en distribueren) verandert hiermee sterk. Uitgevers moeten zichzelf wel opnieuw uitvinden en juist het individu gaan bedienen. Naar mijn gevoel hebben de kranten nu de juiste weg gevonden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ik zou het fantastisch vinden als ik gedurende week mijn nieuwsselectie kan maken (aanvinken wat ik interessant vindt) en deze zelf samengestelde krant (evt. aangevuld met gerelateerde achtergrondartikelen) op zaterdag of zondag in de bus krijg. Dan heb ik namelijk de tijd om rustig de krant te lezen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.