Desktop als je virtuele bureaublad

20 juni 2006, 15:30

Eerder plaatste ik al eens de interface van de toekomst. Gisteren kwam ik bij Basement.org een vergelijkbaar filmpje [wmv, 98 Mb] tegen van BumpTop waarbij de desktop van je pc op dezelfde wijze is opgezet als je bureaublad. Dus met stapeltjes documenten die je kunt rankschikken, stapelen etc. Geheel is opgezet door de Universiteit van Toronto. Het hele filmpje duurt 7 minuten, mocht je weinig tijd hebben bekijk dan even 4:45-5:45 voor een snelle indruk van het geheel. Voor de die-hards is er een pdf beschikbaar met achtergrondinformatie.

Als ik kijk hoeveel documenten ik op mijn schijf heb staan, dan zou mijn virtuele bureau er niet overzichtelijker op worden vrees ik 😉 Desondanks wel inspirerend.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    evroekel

    Dat heeft inderdaad overeenkomsten. Misschien dat het een kwestie van wennen is, maar ik heb mijn twijfels of dit echt lekker werkt bij veel documenten. Maar goed je zou het ook op een subset kunnen loslaten.


    20 juni 2006 om 16:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!