Desktop als je virtuele bureaublad

Desktop als je virtuele bureaublad

Eerder plaatste ik al eens de interface van de toekomst. Gisteren kwam ik bij Basement.org een vergelijkbaar filmpje [wmv, 98 Mb] tegen van BumpTop waarbij de desktop van je pc op dezelfde wijze is opgezet als je bureaublad. Dus met stapeltjes documenten die je kunt rankschikken, stapelen etc. Geheel is opgezet door de Universiteit van Toronto. Het hele filmpje duurt 7 minuten, mocht je weinig tijd hebben bekijk dan even 4:45-5:45 voor een snelle indruk van het geheel. Voor de die-hards is er een pdf beschikbaar met achtergrondinformatie.

Als ik kijk hoeveel documenten ik op mijn schijf heb staan, dan zou mijn virtuele bureau er niet overzichtelijker op worden vrees ik ;-) Desondanks wel inspirerend.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Doet me denken aan het oude 'Stacks' patent van Apple uit 1994. Hier een voorbeeld hoe 'Stacks' er uitziet!

    Piles

    geplaatst op
  • Dat heeft inderdaad overeenkomsten. Misschien dat het een kwestie van wennen is, maar ik heb mijn twijfels of dit echt lekker werkt bij veel documenten. Maar goed je zou het ook op een subset kunnen loslaten.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.