Mond-tot-mond herleeft in reclamewereld

Mond-tot-mond herleeft in reclamewereld

Starcom Mediavest, één van ‘s werelds grootste advertentiebureaus, adviseert haar klanten om radicaal over te stappen op mond-tot-mond-reclame. Alle communicatie-uitingen moeten erop gericht zijn klanten te laten praten over een product of merk van de adverteerder. E-mail en sociale omgevingen online hebben de oudste marketingvorm doen herleven. Informatie op internet verspreidt zich erg snel en mensen sturen vaak leuke items en onderwerpen naar elkaar toe of discussieren op fora over bepaalde onderwerpen. ‘Traditioneel adverteren is in deze omgeving niet meer zo effectief’, zegt Jim Kite, onderzoeksdirecteur bij Starcom, tegen de Financial Times (via: Zibb).


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • "sturen vaak leuke items en onderwerpen naar elkaar"

  Natuurlijk is dit interessant, maar er zijn ook reclame-uitingen of boodschappen die hier niet voor in aanmerking komen. Vind het dus wat vreemd dat zij al haar klanten aan zou raden om radicaal over te stappen.

  geplaatst op
 • Ik geloof ook niet dat ze het zo zwart-wit zullen bedoelen maar wel dat men bij iedere nieuwe campagne moet nadenken hoe je mond-tot-mond kunt faciliteren en stimuleren.

  geplaatst op
 • In het kader van P&G word of mouth activiteiten: http://www.tremor.com/

  geplaatst op
 • Ruud, is Starcom Mediavest in Nederland ook al aktief op gebied van word-of-mouth marketing?

  geplaatst op
 • Word of mouth, Viral marketing, mond tot mond reclame... Als 't beestje maar een naampje heeft. 't Is op 't moment inderdaad een ware hype aan het worden om weer te marketen met een persoonlijk tintje. Bloggende, podcastende en viraal marketende politici, crossmediale advertentiecampagnes die alle mediaplatformen dekken, MSNbots die producten voor je spott, Google Ads, reclameboodschappen afgestemd op de content van je mailberichten, je kunt het zo gek neit bedenken... Doodziek word je ervan... Maar god, wat een marketingkansen!

  De bakker op de hoek is terug van weggeweest. Grappig, dat de allermodernste techniek wordt ingezet om op de meest klassieke manier te marketen.

  geplaatst op
 • Marco, we bekijken nadrukkelijk de mogelijkheden. Binnen onze unit Breakaway is daar iemand mee belast. We experimenteren met o.a. weblogs en kijken ook naar de mogelijkheid voor de inzet van Buzzer voor bepaalde merken. In onderzoeken als Market Contact Audit waar we contactpunten ranken vanuit consumenten ogen wordt bevestigd dat wom contacten in de top zitten als het gaat om invloed en informatie. Zoals Dion zegt is het inderdaad niet iets nieuws dat mond tot mondreclame zo sterk is. Wel nieuw is dat we als mediabureau actief op zoek zijn om dit te activeren, en uiteraard is het internet daar een zeer geschikt middel voor.

  geplaatst op
 • Hmmm. De meeste reclamebureaus die wij in Nederland tegenkomen als Word of Mouth Marketing bureau zijn nog steeds nogal defensief en angstig voor dit oeroude medium. Simpele kwestie van het gevoel van het verliezen van de controle over de 'boodschap'. Reclamemakers hebben zichzelf wijgemaakt dat hun 'payoff' klakkeloos wordt overgenomen door de willoze consument. Bij Word of Mouth realiseer je je ineens dat de consument zelf bepaalt wat hij/zij vertelt over een product. Hoeuaah, scary ! In de Angelsaksische markten is de acceptatie van het idee dat een interruptieve reclameboodschap vanuit de maker van een product minder impact heeft al veel verder. Wie weet landt de boodschap van Starcom ook buiten de VS, maar voorlopig zal slechts een klein groepje in Europa dit idee omarmen. Wel is er ook hier beweging: er zal dit najaar waarschijnlijk een groot Word of Mouth Marketing conferentie worden georganiseerd in Nederland. En deze keer niet door een kleine startup of marketing-branche organisatie, maar 1 van de grootste conferentie-organisatoren. Er zit in ieder geval schot in de buzz.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.