HKU lanceert HKUTV

16 juni 2006, 09:29

Tijdens het goedbezochte seminar SelfTV heeft de Hogeschool voor Kunsten Utrecht de internetzender HKUTV gelanceerd. Het TV station is bedoeld om de school als interne community te informeren over het werk, dat op de HKU gemaakt wordt, maar ook om externe belangstellenden te informeren. Het station bevat 5 kanalen:

1. Werk, portfolio van de studenten;

2. never the same: themakanaal met werk van studenten over een bepaald thema;

3. Community

4. Work in progress, een soort pre-view kanaal

5. Live, een kanaal voor live performances en conferenties met een archief.

Het archief van het seminar SELFTV is een van eerste kanalen, die operationeel zal zijn. Vanmiddag stond het materiaal nog niet klaar.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

2 Reacties

  Indira Reynaert

  Ik heb van collega’s gehoord dat er erg veel mis ging die dag. Internet deed het niet, beamers kapot etc. Jammer eigenlijk.


  17 juni 2006 om 05:27
  jakbou

  Ja jammer genoeg ging er van alles mis, zowel technisch als programmatisch. Elke keer wisselen van Apple leverde veel problemen op, het starten van een filmpje of een presentatie. Verder verdween een spreker voor zijn presentatie. Door deze zaken was het uiteraard moeilijk om een strak tijdschema aan te houden. Over de presentaties schrijf ik vandaag nog een verslag.


  18 juni 2006 om 03:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!