Onduidelijkheid in vliegtarieven aangepakt door Supersaver?

Onduidelijkheid in vliegtarieven aangepakt door Supersaver?

Onduidelijkheid in vliegtarieven aangepakt door Supersaver?

Nederland heeft er een nieuwe vliegticketaanbieder bij: Supersaver.nl. Supersaver geeft in een persbericht aan dat zij met zogenaamde “inclusiefprijzen” werken. Om hun campagne kracht bij te zetten hebben ze zelfs een reissite gebouwd www.happybookers.nl: een website van een vage reisbureau ondernemer. Echter als je de site van Supersaver.nl gaat bekijken…

dan zie je geen verschil met de huidige aanbieders. De opbouw van de prijzen is bijna identiek. Ze adverteren met de tekst ‘vrijheid om te annuleren’ maar dan moet je daar wel even een ‘Geld Terug Garantie’ van 25,- euro voor afsluiten. Ook staat er een typefoutje op de site “Voor ieder papieren ticket geldt een toeslag. 99,-.” waarschijnlijk bedoelen ze 9,-.

Al met al hadden ze de tijd die ze in de website http://www.happybookers.nl hebben gestoken beter in de eigen site kunnen steken. Maar wel complimenten dat ze de onduidelijkheid in de prijzen willen aanpakken. Hierin staan ze gelukkig niet meer alleen. Afgelopen zaterdag adverteerde Thomas Cook met All Inclusive prjzen. De prijzen waarmee wordt geadverteerd zijn inclusief alle belastingen, toeslagen en administratiekosten. De directievoorzitter van Thomas Cook Nederland, Gerard Helming zegt dat de verlakkerij met lokprijzen zorgt voor een groeiende stroom klachten. Staatssecretaris Van Gennip (Economische zaken) heeft van de reis- en luchtvaartsector inclusiefprijzen geëist, omdat zij die anders verplicht zal opleggen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Martin, ondanks je kritiek, toch bedankt voor deze tip. Persoonlijk vind ik het zeker wel een verbetering.

  Je ziet in 1 klik wat de eindprijs is, en wat ik nog veel gaver vind is dat je bij populaire bestemmingen ook direct ziet wat de laagste prijs is die een andere klant heeft betaald op die bestemming. Je weet dan heel snel of je nog flink wat kunt besparen of niet.

  Mijn enige kritiekpuntje zou zijn dat ik een "flex knop"mis. M.a.w.: een knop waarop je kunt aangeven dat je de laagste prijs zoekt tussen bepaalde data. Maar doordat je de laagste prijs van een medereiziger wel weet, is dit niet zo heel erg.

  geplaatst op
 • Actiesite doet me een beetje denken aan Heineken's El Tiempo Honcho.

  Naar aanleiding van deze posting heb ik Evert Jan ook gevraagd naar hoe ze denken traffic te genereren naar deze site. Want je hebt dan wel een leuke site met een bepaalde boodschap maar zonder bezoek heb je daar weinig aan. Hij schreef dat er 5 drivers voor traffic worden ingezet: viraal (o.a. via weblogs zoals deze), advertenties met spoofaanbiedingen in Google (sponsored), banners, PR campagne en radio.

  Ben erg benieuwd naar het effect van deze campagne want ik neem aan dat dat ook wordt gemeten!?

  geplaatst op
 • Martin, what's new? Doe je de marketing voor Supersaver ? :)

  Op onze websites werken we al jaren met all inclusive prijzen. We noemen het TPG (Totaal Prijs Garantie)

  Totaal Prijs Garantie houdt in dat de prijs die je betaalt voor je vliegticket(s), getoond wordt op de 1ste pagina van het boekingsproces. Deze prijs is gegarandeerd op basis van betaling via Ideal. Een open calculatie zonder (verborgen) toeslagen, tenzij je zelf kiest voor aanvullende diensten zoals betaling per creditcard of eenmalige machtiging.

  We zijn hiermee gestart, doordat er op veel websites op de 1ste pagina’s te lage prijzen
  worden gecommuniceerd. Aan het eind van het boekingsproces wordt de consument vervolgens geconfronteerd met verschillende toeslagen die niet eerder zijn vermeld.
  grt Jeroen Cornelissen
  ATP, The Advanced Travel Partner

  geplaatst op
 • Niks zo erg als spoofadvertenties. Staat op site Bangkok 330 euro, Wil ik wel. Klik, erop maar niks te vinden voor dat geld.

  Supersaver is erger dan ander organisaties. Ze pretenderen nl.beter te zijn.

  geplaatst op
 • Ik blijf het vreemd vinden dat bijvoorbeeld de luchthavenbelasting bij verschillende sites verschillende bedragen oplevert.

  Datzelfde geldt voor de vluchten die gevonden worden - de ene site komt met Eva Air, Alitalia en Malaysia Airlines om naar Bangkok te gaan, en bij de ander komen die niet terug.

  Tenslotte zou in de hele reiswereld het 'vanaf' systeem eruit gesloopt moeten worden. Elke keer weer wordt ik er in geluisd met een leuke aanbieding, om daarna te concluderen dat dat alleen opgaat als ik met minimaal twee personen reis.

  Nee, transparantie in de vliegticket-branche is nog ver te zoeken.

  @Jeroen - ik vind een wachttijd van 60 seconden voor de resultaten wel een beetje lang...

  geplaatst op
 • Bij ATP zie ik op de homepage een aanbieding naar kopenhagen voor 60,- click ik erop dan zie ik?
  € 60.00 per volwassene exclusief luchthavenbelastingen en overige toeslagen

  geplaatst op
 • Hans Mestrum blijkt de screencast van dit alles te hebben gemaakt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.