50 bloggers

50 bloggers

Ik heb er de afgelopen maanden weinig meer over geschreven maar aan de achterkant melden zich nog wekelijks nieuwe bloggers aan om mee te werken aan Marketingfacts. Vanmorgen heb ik Henk-Jan Winkeldermaat als 50ste blogger mogen toevoegen aan de indrukwekkende lijst van bloggers.

Naast Henk-Jan hebben de laatste tijd ook Lode Broekman, Nils Rooijmans, Marcel van der Heijden, Mark Julsing, Barry Kampstra, Hugo Louter, Serge Fenenko, Ernst Dirkzwager, Yuri Deutekom, Marc van der Chijs, Gijsbregt Brouwer, Jak Boumans en Heini van Bergen zich aangemeld. Heren (inderdaad ook hier weinig dames), allemaal van harte welkom en succes!


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 13 reacties op dit artikel

 • Allen Welkom!

  Wat Marketingfacts.nl blogger statistieken:

  Geslacht:
  man/vrouw in %: 93/7

  Top 5 bloggers in % posts:
  01. Marco Derksen: 75,1%
  02. Carl Mangold: 5,3%
  03. Erik van Roekel: 5,1%
  04. Anders Floor: 1,9%
  05. Bernice Klaassen: 1,7%

  Laatste post naar maand:
  Deze maand: 48% v/d bloggers
  Vorige maand: 25% v/d bloggers
  2 maanden: 7% v/d bloggers
  geen of > 2 maanden: 20% v/d bloggers

  8 Bloggers (Marco, Carl, Erik, Anders, Bernice, Edwin, Albert en Frank Meeuwsen) zijn verantwoordelijk voor 93% van de posts

  geplaatst op
 • Ik heb even gekeken bij Dutchcowboys en Molblog, wat betreft het aantal mannelijke en vrouwelijke bloggers:

  Bij Dutchcowboys man/vrouw verhouding in %: 97/3
  Bij Molblog man/vrouw verhouding in %: 88/12

  Stelling: Is bloggen typisch iets mannelijks?

  geplaatst op
 • Of de kwaliteit van de blog posting de afgelopen maanden nu ook toeneemt vraag ik me af...

  geplaatst op
 • het is wel merkbaar dat het werkgek gebeuren er langzamerhand afgaat want de kwaliteit in het weekeinde is wel stuk minder en hoogstens wat huishoudelijk mededelingen. Het zou ook kunnen komen dat er door de weeks al alles verteld word natuurlijk en dat je ongetwijfeld een enorme daling in de statistieken hebt ;)

  geplaatst op
 • Leuke stats Paul! Vraag me wel af welke meetperiode je gebruikt hebt. Kun je licht in de duisternis brengen?

  geplaatst op
 • @Paul: leuk al die stats; vwb het verschil tussen mannen en vrouwen, die discussie hebben we net gehad.

  @Yvo: heb daar ook mijn eigen gedachten over en is een aandachtspunt waar ik de komende maanden aan wil werken. Zelf ben ik ongelooflijk druk met een aantal initiatieven (ook voor marketingfacts) waardoor ik niet meer ben toegekomen aan wat diepgaandere analyses. Maar die komen terug!

  @Roy: mee eens, heeft voor een deel te maken met wat ik hierboven schreef. Aan de andere kant begint het ook weer mooi weer te worden (alhoewel dat vandaag niet echt het geval is) en dan ligt het aantal postings in de weekenden altijd lager (ook de voorgaande jaren). Juli en augustus worden helemaal rustige maanden als ook nog eens een groot deel van de bloggers op vakantie is.

  geplaatst op
 • Koel...enne..hoe is het geld eigenlijk verdeeld..de opbrengst uit dit blog? Mag ik daar ook een draaitabel van zien..

  Auw ;)

  geplaatst op
 • @Karel het lichtpuntje ;-) geavanceerde search

  Selecteer op blogger

  geplaatst op
 • Dank Paul, wist je dat ik die 'uitgebreid zoeken' optie nog nooit had ontdekt? Handig ding zeg.

  geplaatst op
 • @Habbekrats: goed punt maar iets dat al eerder met de bloggers is besproken. In het verre verleden had ik een constructie waarbij de bloggers een aandeel hadden in Marketingfacts evenredig met het aantal postings. Daar kwam een verdeling uit waarbij ik boven de 90% zat en de rest tussen de 0 en 2%. Enerzijds niet handig bij evt. onderhandelingen met geinteresseerden en anderzijds zou dit voor de bloggers nauwelijks iets opleveren. Vandaar dat ik het destijds ter sprake heb gebracht. Uiteindelijk bleek dat niemand het deed voor het geld maar voor de lol en exposure. Dat laatste betekent bijvoorbeeld dat ze ook mogen schrijven over hun eigen projecten en hun banner zo nu en dan in roulatie meegaat op Marketingfacts. Verder probeer ik aan de achterkant zo nu en dan projecten en leads door te schuiven naar bloggers en houden we een jaarlijkse BBQ (die dit jaar overigens op 31 augustus is gepland). Maar het blijft een punt van aandacht en als de bloggers zelf ideeen hebben dan zal ik die zeker meenemen.

  Misschien moet ik ook eens met de jongens van Tweakers gaan praten hoe zij dat hebben geregeld!

  geplaatst op
 • Lijkt me duidelijk dit. Tijd voor meer meeschrijvende vrouwen!

  geplaatst op
 • Minouk, ik wacht op je aanmelding als blogster op marketingfacts! ;-)

  geplaatst op
 • Marco: bij Tweakers werden (ik weet niet of ze dit model nog steeds hanteren) nieuwsredacteuren gewoon betaald per artikel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.