• Mobile
  wordt gesponsord door

Naast .com nu ook .pleon online

Naast .com nu ook .pleon online

Pleon is gestart met de website trendreport2006.pleon. Voor het eerst maken ze gebruik van een eigen top-level internetdomeinnaam (TLD) ‘achter de punt’. Deze namen hoeven niet langer te eindigen op top-level domeinen zoals .com, .net, .org, of de landcodes zoals .nl, .uk, of .fr. Vandaar de TLD .pleon.

Op de website trendreport2006.pleon presenteren het Platform Innovatie in Marketing en Pleon het jaarlijkse Marketing Trendreport 2006: ‘Bergopwaarts met hoogtevrees’. Moet er nog eens goed induiken wat hier nu het voordeel van is want om de site te bereiken moet ik eerst flink aan mijn pc gaan sleutelen.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 11 reacties op dit artikel

 • Wat mij betreft zijn dit gewoon mensen die zich niet neer kunnen leggen bij een standaard waar honderden miljoenen andere mensen gewoon wel aan vast zitten. Dat sleutelen aan je pc zou ik dan ook gewoon niet doen :)

  geplaatst op
 • Zal Egbert-Jan vandaag eens bellen want ik neem aan dat er toch wel een reden achter zit waarom ze de .pleon gebruiken.

  geplaatst op
 • ik neem aan dat er toch wel een reden achter zit waarom ze de .pleon gebruiken.

  Uhh ja Marco, geld verdienen met extra services zoals DNS hosting voor nietbestaan toplevel domains..

  Ik kreeg altijd veel vragen hierover van klanten omdat zij direct werden gebeld door een verkoper om hun eigen "TLD te kopen", dit is klink klare onzin.

  Nooit intrappen dus en zeker geen tijd aan spenderen en ze ook geen extra PageRank geven door er over te schrijven ;)

  geplaatst op
 • Echt lekker werken doet het overigens niet: "Cannot find server or DNS Error"

  geplaatst op
 • Mental note: voortaan eerst het hele artikel lezen voordat je reageert...

  geplaatst op
 • Dat is toch al zo oud als de weg naar Rome? New.net gaf je ook de mogelijkheid om vele TLD's te gebruiken (.shop .mp3 etc.). Als je die dan fijn geregistreerd had bleek dat je wel eerst een plugin nodig had om het te laten werken. Als ik me niet vergis werd de 'plugin' ook met KaZaa meegeleverd.

  geplaatst op
 • Ik heb dit soort initiatieven al eerder gehoord. Slecht idee. Het creëert een sitatie waarbij je meerdere inetrenetten krijgt. Dan kan je soms wel en soms niet een site bereiken. Slecht idee qua gebruiksgemak en een heel slecht commercieel idee.

  geplaatst op
 • @Rutger, niet helemaal met je eens. Er zijn volgens mij best concepten te bedenken waarvoor je een eigen TLD zou kunnen inzetten (en dus een eigen subnetwerk creeeren). Ik begrijp alleen niet waarom in dit geval is gekozen voor eigen TLD. Wellicht om de mogelijkheid ervan te laten zien?

  geplaatst op
 • @Marco,
  Dit is vrij oud. Tiscali probeert het ook al een jaar, zie:
  http://www.webwereld.nl/articles/31164/tiscali-geeft-klanten-toegang-tot-alternatief-web.html

  Ik ben het niet met je eens, maar wel met Rutger. Ik denk dat je daarvoor wat meer technische achtergrond zou moeten hebben, omdat te begrijpen. Kort komt het erop neer dat iedereen wel een eigen systeem kan bedenken wat alternatief is. Voor besloten netwerken is dat niet erg, maar commercieel met internet gezien en gebruikersgemak wel.

  Als jij bijvoorbeeld de site http://www.commercieel.sex wilt hebben, dan kan je dat bij pleon doen, maar dus ook bij Tiscali, en tientalle anderen. Echter, het kost bij elke provider geld, het mag dan wel hetzelfde lijken, maar het zijn allemaal besloten netwerken waar je elke keer voor het domein zou moeten betalen. Overigens kan dus ook voor eenzelfde domein bij de ene provider jij de eigenaar zijn, en bij de andere provider ik de eigenaar zijn. Conclusie is dat er op een dezelfde domeinnaam 2 verschillende sites draaien.

  Noem mij dus, los van besloten netwerken wat niets met internet te maken heeft, een goed concept wat daarin past.

  geplaatst op
 • De reden dit te doen, is omdat ik ook de 'overzeese' kanten van het web wil verkennen. Een e-ontdekkingsreiziger. Want, eerlijk is eerlijk. Dat hele gedoe met www en dat dot.com/net/org/eu enz is toch wel wat ouderwets hoor. Kijk, het internet gaat toch veranderen. Ik weet ook niet welke kant het op gaat. Maar, internet is geen anarchie meer, het is tot in het absolute gedomineerd en gecontroleerd door Amerika, het is aldus niet vrij (meer). In die zin 'moet' er ook iets gaan gebeuren.
  Ik verken de randen van de wereld en kom er achter dat deze niet plat is. Dat internet niet het middelpunt van het heelal is. Dat er vele initiatieven zijn die internet gaan veranderen. Heet het dan nog wel internet? Komen er meer bedrijfsoplossingen? Valt internet dan weer terug naar het herkomst (wetenschap e.d.)?

  Ik weet het niet. Maar alle activiteiten en malle en serieuze initiatieven bekijk ik toch altijd even. En proef er aan. Je eigen TLD is er eentje van. Proberen, doen, soms zit je mis, soms raak je de kern.
  Zeker weten; internet verdwijnt ooit, wordt vervangen door andere en betere vormen van online en interactieve media en communicatie.

  Zo heb ik ooit de eerste auto in Europa verkocht, online (Subaru Impreza @555). En de eerste charityorganisatie op het web gezet (AstmaFonds). De allereerste abonnementen van WorldAccess en Planet Internet helpen verkopen. Let wel, da's niet eens zo lang geleden.

  Al jullie commentaar neem ik ter harte. Zelf heb ik ook her en der twijfels. Maar blijf bezig met speuren naar de nieuwe werelddelen in, naast of na het web.

  Groeten!

  ej

  geplaatst op
 • @EJ, mooi geschreven. Ik ben ook altijd nieuwsgierig naar nieuwe initiatieven. Dit vind ik echter niet nieuw meer, gezien al zoveel partijen iets gelijkswaardig hebben geprobeerd.

  Technisch gezien zie ik internet op wat langer termijn niet verdwijnen. Dan bedoel ik puur techniek. Er worden hedendaags steeds meer zaken over het internet protocol (tcp/ip) verstuurt. Denk aan VOIP, IPTV, etcetc. Zaken die we vroeger op een andere manier gebruikten, gebruiken we nu internet techniek voor.

  De vorm in hoe het nu staat, zal zeker nog met de jaren veranderen. Daarbij zie ik geen heil in eigen tld's. Misschien verdwijnen TLD's op de voorgrond voor de consument wel, omdat we op het moment een overload aan informatie kennen. Wie weet loop je over 10 jaar wel met een geimplementeerde chip in je hersenen, en hoef je maar aan een woord te denken, en krijg je visueel het resultaat voor je neus, wat bij jouw profiel past.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.