Microsoft-Yahoo deal in de maak?

Microsoft-Yahoo deal in de maak?
The Wallstreet Journal schrijft dat een groep binnen Microsoft voorstander is van een samenwerking met Yahoo! in de strijd tegen Google.

Microsoft heeft zelfs overwogen een aandeel te nemen in Yahoo!. De twee bedrijven hebben samen in het afgelopen jaar verscheidene scenario's besproken. Momenteel lijken de besprekingen op de lange baan geschoven te zijn, daar Microsoft bezig is haar internetdivisie te reorganiseren om zo beter te kunnen concurreren met Google op het gebied van search en internetreclame. Steve Ballmer heeft tot nu toe grote overnames gemeden. Mocht er een deal komen dan heeft de CEO van Microsoft Jerry Wang, mede-oprichter van Yahoo!, hard nodig wiens steun zeer belangrijk is om de aandeelhouders te overtuigen van een deal met Microsoft.

Volgens ingewijden sluit het management van Microsoft een samenwerking met Yahoo niet uit, wanneer de druk om beter te presteren tegen Google groeit. De groeiende druk op Microsoft - niet alleen van Google maar ook van haar aandeelhouders en adverteerders, die een alternatief voor Google willen - kan een overname of samenwerking rechtvaardigen.

Microsoft bestuurders zeggen te investeren in een lange termijn strategie. Daarbij benadrukt men dat de online zoekmachinemarkt nog pril is, met voldoende ruimte voor groei. Een woordvoeder weigerde verder commentaar.

Ook Yahoo! wilde geen commentaar geven. Men reageert niet op "geruchten en speculatie" in de markt.

Een teken dat Microsoft serieus is om meer overnames te doen, is de recente aanstelling van Steve Berkowitz (voormalig CEO van ASK), die de intenet-tak MSN vanaf 8 mei gaat leiden. Steve Berkowitz heeft in zijn carrière meer dan 40 acquisities gedaan en wordt gezien als belangrijke pion in een Yahoo! deal.

Een MSN-Yahoo! combinatie kan synergie voordelen opleveren en complementaire diensten samenvoegen. Een goede concurrent van Google heeft 3 elementen nodig: sterke technologie, een massa consumenten en veel adverteerders. Microsoft besteedt momenteel miljoenen dollars om haar zoekmachine te verbeteren en adverteerders aan te trekken. Momenteel heeft MSN niet genoeg gebruikers om interessant te zijn voor adverteerders.

Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Van de week al meer nieuws gezien tussen de concurrentiestrijd tussen Microsoft en Google:

  Amazon dumpt Google voorMicrosoftLive. Incl. A9 en Alexa http://www.ebase.nl/nieuws/bedrijfsnieuws/Amazon.dumpt.Google.voor.Microsoft/1115

  Google heeft bij zowel het Amerikaanse ministerie van justitie als de Europese Commissie geklaagd over het feit dat Microsoft haar nieuwe browser standaard laat zoeken via MSN Search, zo meldt de New York Times.http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=56125

  geplaatst op
 • Forbes:

  (...) Microsoft Corp. is resuming its pursuit of search engine operator Yahoo Inc. that could help it better compete with Web search leader Google Inc., published reports said Friday.

  Yahoo shares surged more than 18 percent in morning trading.

  The New York Post reported Friday that Microsoft has asked Yahoo to enter formal negotiations for an acquisition that could be worth $50 billion. Yahoo's market capitalization was about $38 billion on Thursday.

  The Wall Street Journal said executives of the two companies are looking at a merger or some other kind of matchup and said the talks appear to be early-stage discussions. It said the companies explored the idea of combining last year but the talks led nowhere.

  The newspaper reports each cited unidentified people familiar with the situation. (...)

  geplaatst op
 • De zet is opvallend, aangezien Microsoft topman Steve Ballmer, die vorige week in Nederland was, het volgende zei tegen NRC Next op de vraag: "Waarom koopt u niet gewoon een betere positie in die markt? Microsoft heeft genoeg middelen om een bedrijf als Yahoo te kopen."

  Steve Ballmer: "Wij kopen zo'n vijftien tot twintig bedrijven per jaar. Maar niet zulke grote, met een waarde van 5 of 20 miljard dollar, eerder 50 tot 500 miljoen. Grote bedrijven zijn moeilijker te integreren. En de regelgevingsproblemen zijn dan groter, je moet goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten"

  Zie het artikel:

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.