150.000 SMS’jes per minuut

1 januari 2005, 18:00

Cartoon uit Intermediair (c) Pathuis.nl

Nederland heeft tijdens de jaarwisseling massaal naar de telefoon gegrepen om sms’jes te versturen. Tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdag 04.00 uur ‘s nachts registreerde het telecombedrijf KPN op zijn netwerk ruim 6,5 miljoen in- en uitgaande boodschappen. Dat was een toename van 50 procent in vergelijking met het jaar ervoor.

Concurrent Vodafone zag in het eerste uur van het nieuwe jaar zijn klanten ruim 8 miljoen sms’jes versturen. Op een gegeven moment waren het er 150.000 per minuut, meldde een woordvoerder van dit bedrijf.

Opvallend was verder dat mensen tot 1.00 uur ‘s nachts kort bellen om anderen gelukkig nieuwjaar te wensen en dat na die tijd de gesprekken langer duren. Het net voor vaste telefonie was een kwartier na middernacht het drukst bezet en het mobiele net om 0.30 uur. Er ontstond toen enige stagnatie, aldus een woordvoerder van KPN zaterdag.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    stijn

    KPN: 5,4 miljoen klanten: gedurende 6 uur 6,5 miljoen in EN uitgaande boodschappen.

    Vodafone: 3,4 miljoen klanten: gedurende 1 uur ruim 8 miljoen uitgaande boodschappen.

    Er vanuit gaande dat het aantal klanten sinds Augustus 2004 niet heel veel verschoven is, zijn er dus een paar mogelijkheden: OF bij vodafone zitten de echte smsfreaks die ook nog eens bar weinig naar KPN klanten smsen of Vodafone heeft de cijfers wat aangedikt.


    2 januari 2005 om 10:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!