Zuid-Korea met ruim 11 miljoen webloggers centrum van blogosfeer

10 januari 2005, 20:04

Zuid-Korea met ruim 11 miljoen webloggers centrum van blogosfeerDe Korean Herald heeft vandaag cijfers gepubliceerd over de Zuid-Koreaanse blogosfeer. Volgens de Engelstalige krant zijn er 3 miljoen webloggers geregistreed bij Yahoo! Korea, 15 miljoen (waarvan 5,5 miljoen actief) bij Naver en 11 miljoen bij Cyworld. Als we voor het gemak aan-nemen dat er geen overlap bestaat tussen de webloggers en we de 37%-regel voor actieve webloggers van Naver ook hanteren voor de andere weblogservices, dan komen we alleen al voor deze drie services op 10,6 miljoen webloggers. Phil Wolff van Blogcount.com schat het totaal voor Zuid-Korea op 11,9 miljoen webloggers.

Wereldwijd wordt het aantal webloggers overigens op 34,5 miljoen geschat. Indrukwekkende cijfers waarmee niet de VS maar Zuid-Korea het centrum van de blogosfeer blijkt te zijn. Vreemd overigens dat de Zuid-Koreaanse weblogs (hoe zit het eigenlijk met India, China en Japan?) niet worden gemonitored door Technorati, PubSub en BlogPulse (die niet verder komen dan de 5-10 miljoen vooral Engelstalige weblogs).

We hebben het al eens vaker geschreven, let op Zuid-Korea als het gaat om trends in interactieve marketing!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!