Wordt MSN Encarta een wiki?

11 april 2005, 04:45

Microsoft Encarta voelt ongetwijfeld de hete adem van Wikipedia in haar nek. Sinds kort is de content voor iedereen toegankelijk, is er een MSN Encarta blog en kan er direct feedback worden gegeven. In tegenstelling tot Wikipedia komen wijzigingen in artikelen niet direct live, maar worden deze eerst gecontroleerd door de Encarta redactie.

Tegen betaling kun je nog een advertentievrije versie van Encarta bekijken, maar ik vraag mij af wie hier voor kiest. Persoonlijk heb ik nooit de toegevoegde waarde van een betaalde Encarta gezien en maak ik (nog) vrij weinig gebruik van Wiki’s. Google, Technorati en Feedster zijn voor mij de bekende eerste stappen bij het zoeken van informatie.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!