Willemijn Stoffels (Land Life Company) plant bomen die je nooit water hoeft te geven

Willemijn Stoffels (Land Life Company) plant bomen die je nooit water hoeft te geven
, 7DTV
@RonnieOvergoor

Met een speciale cocon kunnen jonge boompjes een jaar lang groeien in zeer droge gebieden. Land Life Company won met deze vinding recent de Postcode Loterij Green Challenge en een geldprijs van een half miljoen euro. 7 Ditches TV duikt in de timeline van directeur Willemijn Stoffels. "Ik geloof erg in dit bedrijf en het probleem van ontbossing."

Een half miljoen euro van de Postcode Loterij gaat volgens Stoffels veel verschil maken. "We kunnen ons product nu op grotere schaal gaan testen." Dat product, 'the COCOON', is een soort kartonnen doos die werkt als een couveuse voor boompjes. "De boom kan op de inhoud van de COCOON een jaar lang overleven", zegt Stoffels.

Dankzij een ingebouwd irrigatiesysteem, met een voorraad van 20 liter water, krijgt het boompje bijvoorbeeld kleine beetjes water toegediend. De wortels kunnen zo diep genoeg groeien om het grondwater te bereiken. "Je hoeft de boom nooit meer water te geven."

Dadelboeren

Het product wordt bijvoorbeeld gebruikt door dadelboeren in Saudi Arabië of door de overheid in Mexico. Een COCOON kost 8 euro. "Dat wordt hopelijk nog minder", aldus Stoffels.

Het idee is dat mensen zelf hun bomen kunnen planten en verzorgen. Stoffels wil de 'community' bij haar bedrijf betrekken. "We willen een financieel gezond bedrijf, maar ook een bijdrage leveren aan ontbossing."

Bekijk het interview op 7 Ditches TV.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.