Websites Amerikaanse IT-bedrijven kunnen beter

Websites Amerikaanse IT-bedrijven kunnen beter

Een derde van de Amerikaanse IT-bedrijven reageert niet op vragen die klanten via de website stellen. Bijna een even groot deel stelt de klantgegevens beschikbaar aan derden zonder de klant hiervan op de hoogte te stellen. Dat concludeert The Customer Respect Group, een onderzoeks- en adviesbureau op het vlak van klantenbejegening via het web.

The Customer Respect Group onderzocht de websites van 61 Amerikaanse IT-bedrijven op de aspecten eenvoud van navigatie, privacybewaking, klantgerichtheid, snelheid van reageren en gehanteerde principes op het vlak van klantgegevens. Uit de scores op deze elementen destilleert de onderzoeksgroep een rapportcijfer tussen 1 en 10. Om tot een beoordeling te komen, houdt het bedrijf enqu?tes onder internetters en onderzoekt het de sites in kwestie ook zelf.

Gemiddeld krijgen de onderzochte IT-bedrijven een 6,8. De beste score behalen HP en Science Applications International Corporation, die een rapportcijfer van 9,5 behalen. Ook bedrijven als IBM, Lexmark en Xerox scoren goed met cijfers rond de 9.

29 bedrijven scoren slechter dan gemiddeld. Meest opvallende verschijning in deze groep is Siebel Systems - dat customer relationship management op de kaart heeft gezet - met een beoordelingscijfer van 5,1. De allerlaagste waardering krijgt Brighpoint, dat producten voor mobiele communicatie distribueert, met een 2,6.

De lijst (pdf) is in te zien op de website van The Customer Respect Group.

Bron:
http://www.automatiseringsgids.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.