Webloggen nog steeds verboden voor olympische sporters

11 februari 2006, 07:56

Na Marketingfacts en Bright wordt ook de rest van Nederland wakker.

Het door NOC-NSF uitgevaardigde blogverbod heeft onder meer gevolgen voor de schaatsploegen van TVM en Telfort. Beide teams laten hun sporters op internet publiceren, via een dagboek (TVM) en een moblog (Team Telfort).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Frans

  Om eerlijk te zijn is het ook lekker suf van de schaatsploegen van zowel TVM als Telfort. Voordat je zoiets start check je het toch even of het mag. De discussie speelde namelijk ook al bij de voorgaande spelen.


  11 februari 2006 om 08:19
  media

  Aan de ene kant heb je gelijk Frans, als je een dergelijk initiatief start en je weet dat er in het verleden regels voor waren dan controleer je dat vooraf. Aan de andere kant is het toch niet meer van deze tijd dat je sporters verbiedt om een weblog bij te houden. Een kanttekening, een aantal van deze weblogs zijn wel heel commercieel neergezet en dan lijkt het me logisch dat er dezelfde commerciele afspraken voor gelden die ook RTV en dagbladen hebben gemaakt met het IOC.


  11 februari 2006 om 08:24
  Marc

  Afgezien van sponsor-technische argumenten kan ik me gewoon geen redenen voorstellen waarom sporters de dialoog met het publiek niet mogen aangaan. Is dit ter bescherming van de traditionele journalistiek die anders geen nieuws meer te melden heeft? Eens met Marco dat dit volkomen niet meer van deze tijd is. Ik weet niet hoe groot het belang is dat de schaatsers hechten aan vrije meningsuiting. Misschien moeten ze eens dreigen met terugtrekken, kijken hoe de bobo’s dan reageren.


  11 februari 2006 om 08:45
  media

  Marc, zoals ik ook al aangaf in mijn reactie kan ik me iets voorstellen bij de regels op het moment dat de weblog commercieel wordt geexploiteerd. RTV en dagbladen moeten – voor ik weet – fors betalen om de nieuwsvoorziening van de Olympische Spelen te kunnen brengen.


  11 februari 2006 om 08:50
  Michel

  Ik vraag mij nog steeds af wat er gebeurt als je doet alsof je een webloggende sporter bent. Het digibete IOC kennende stelt dat je dus in de gelegenheid de concurrentie door middel van een web-logje uit te schakelen…


  11 februari 2006 om 09:26
  Jaap stalenburg

  Waar het hier om gaat zijn de principes. ik lees hier dat dagbaden zouden betalen voor het verslaan van de Spelen. Niets van dat alles. Waar het op de sites om gaat bij TVM en Telfort is het informeren van de schaatsfans en waar mogelijk een directe communicatie opzetten. Mijn persoonlijke mening is dat hier de rechten van de “grote” media worden veilig gesteld over de rug van de schaatsfans die via de sites geinformeerd kunnen worden. That’s all.


  13 februari 2006 om 07:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!