Viral Friday Week 48/2011

Viral Friday Week 48/2011

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur 'm op!

It’s Time


GetUP is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor democratie in Australië. Zij vinden het tijd om huwelijksdiscriminatie te beëindigen in Australië. Momenteel kunnen mensen van hetzelfde geslacht niet legaal trouwen in Australië. Waarom eigenlijk niet? kun je je afvragen na het zien van deze video met meer dan 3 miljoen views in slechts een week tijd. Deel de video met vrienden en familie, doneer voor een tv reclame of teken voor de online petitie. Voor meer video’s van GetUP ga naar hun YouTube kanaal en voor ‘social liefde’ kan je terecht bij Twitter en Facebook.

Berg: Little Printer


Deze week heeft het Londense bedrijf Berg, een social printer gelanceerd die in verbinding staat met een aantal online services en die dus zo het nieuwe van de wereld snel bij je kan brengen. De printer, in 2012 verkrijgbaar, gebruikt allerlei webdata en verandert het in iets heel charmants. De kleine printer wordt al ondersteund door bedrijven en merken als Foursquare, Google en Nike. Geen wonder dat de promotie video op Vimeo al meer dan 800.000 keer bekeken is binnen een week.

Brush With Death


Corridor Digital zijn een paar jonge gasten die van filmen houden. Sinds kort hebben ze een nieuwe video aan hun portfolio toegevoegd over street art, Brush with Death. In de viral vechten twee mannen over het onderwerp street art. De manier waarop deze video gefilmd is en de wijze waarop ze de special effects hebben toegepast, is erg goed ontvangen door het publiek. Binnen een week ging de video viraal en werd 750k keer bekeken. De tijd zal ons leren of deze jongens overgenomen worden door grote filmmaatschappijen. Als we kijken naar het aantal views weten wij het antwoord al!

Nokia Lumia Live With Amazing 4D Projection


Het laatste decennium heeft Nokia een lange winterslaap gehouden. Echter, de slapende reus wordt langzaam wakker en dat is zeker terug te zien in deze video. Recentelijk heeft Nokia de Lumia 800 smartphone uitgebracht met een vliegende start bij onze Engelse buren. Kan ook liggen aan de grootse promotie met een spectaculaire 4D projectie in Londen. DJ deadmau5 verzorgde de oorstrelende mixes. Nokia krabbelt langzaam maar zeker terug in de strijd, met 661.000 views in 4 dagen tijd! Twijfel je nog over het Windows Phone besturingssysteem? Probeer het eens op je eigen smartphone!

Nando's: Last Dictator Standing


Vraag jij wel eens af wat dictators doen tijdens meetings? Nando’s video geeft je een kijk in deze wereld. Onder de thema “No one should have to eat alone” heeft Black River FC bureau de video geproduceerd. Wie heeft ooit gedacht dat Robert Mugabe, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein, Nicolae Ceausescu en Idi Amin zo grappig kunnen zijn. De video heeft in een week tijd meer dan 600.000 views, niet slecht voor een stelletje dictators!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.