• Mobile
    wordt gesponsord door

Vijf hete startups van #TNWEurope

Van een Google Earth van je lichaam tot je ogen lenen aan blinden

Vijf hete startups van #TNWEurope

Tijdens The Next Web Conference 2014 mochten niet alleen erkende sprekers hun praatje houden, ook gloednieuwe startups kregen een podium om zich te presenteren aan de wereld. De hoofdzaal stond vol met springerige ondernemers die hopen dat TNW hun springplank naar internationaal succes wordt. Of de nieuwe multi-billion business er tussen stond, moet nog blijken, maar deze vijf vond ik de moeite waard!

Pocket Anatomy

Pocket Anatomy is de winnaar van de pitchcompetitie van TNW en niet voor niets. Ze noemen zichzelf de 'Google Earth of the human body' en helpen patiënten om beter te begrijpen wat zich in hun lichaam afspeelt, op een leuke en visuele manier. Ze zijn begonnen als B2C-product, maar zijn inmiddels geswitched naar B2B, met ziekenhuizen en verzekeraars als hun klanten. Volgens Pocket Anatomy en de jury op The Next Web zorgt hun app voor hogere patiënttevredenheid en lagere ziekenhuiskosten. Pocket Anatomy is te downloaden in de App Store voor $14,99.

ZEEF

Deze Nederlandse startup wil 's werelds informatie filteren en gebruikt daarvoor de crowd. Wat op het oog een soort nieuwerwetse startpagina lijkt is in de praktijk een slimme manier om de overload aan informatie en bronnen weer naar hapklare brokjes terug te brengen. Door wie? Door de mensen die er verstand van hebben. En doordat ZEEF, waarvan de oprichters bij M4N vandaan komen, veel van de links automatisch omzetten in affiliate links, verdienen zowel leden als ZEEF per klik. Door het simplisme van het idee, de brede toepasbaarheid en het slimme verdienmodel zou dit zomaar een groot Nederlands succes kunnen worden.

Surfly

Een andere Nederlandse startup die veel bezoekers naar haar stand trok, was Surfly. Surfly zorgt voor supersimpele browser sharing. Met andere woorden: via Surfly kun je je browserscherm delen met iedereen in de wereld, zonder software of gekke plugins. Gewoon naar Surfly.com gaan, de URL intypen die je wilt co-browsen en je krijgt een link die je kunt delen. Vervolgens ziet de ander wat jij doet. Ideaal voor hulp op afstand en zo simpel dat zelfs je oma het begrijpt.

Be My Eyes

Deze Deense non-profit startup brengt blinde mensen  via een applive in contact met ziende mensen. Het probleem: blindheid is best lastig als je bijvoorbeeld in de winkel staat en wilt weten wat je koopt. Of als je ergens hebt afgesproken en de weg kwijt bent. Met de app van Be My Eyes kunnen blinden met één druk op de knop een live videoverbinding starten met vrijwilligers die de app ook hebben gedownload. Zij worden vervolgens de ogen van de slechtziende en vertellen bijvoorbeeld of er noten in de maaltijdsalade zitten of dat ze op het juiste adres zijn. Be My Eyes is nog niet live, maar het idee spreekt tot de verbeelding!

Sign2Pay

Deze Belgische startup wil (mobiel) betalen makkelijk maken. Geen redirects naar PayPal, iDeal of je Creditcard-provider, maar alleen even je handtekening plaatsen en je product is afgerekend. Voor de shopper is het handig, zeker als je mobiel bezig bent en je Random Reader niet bij de hand hebt. Maar ook webshops profiteren, omdat ze hiermee de conversie op mobiele aankopen flink kunnen verhogen. Daarnaast doet Sign2Pay een uitgebreide risico-analyse en hebben klanten 8 weken recht op een refund voor alle aankopen die via Sign2Pay verlopen. Ook Sign2Pay is nog niet live, maar hun demonstratie was indrukwekkend.

Welke startup gaat het volgens jou maken? En welke startup van #TNWEurope ontbreekt er volgens jou in dit rijtje?


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.