Viewdle: gezichtsherkenning in video’s

25 september 2007, 04:00

‘It’s a name that came after four bottles of vodka,’ zei de CEO van Viewdle, Yuri Frayman op de TechCrunch40 conferentie, waar zijn bedrijf officieel van start ging.

Dronken mensen spreken altijd de waarheid. Maar Viewdle? Viewdle. Viewdle! Hoe vaker je het zegt, hoe beter het gaat klinken. Gezichtsherkenning in video’s, dat is de service die Viewdle gaat bieden. Op Zoomz schrijft Loek Essers: ‘Met de software kan in een video op de seconde nauwkeurig een persoon gevonden worden.’

Hoewel het bedrijf nog in de startup fase is, heeft Viewdle wel alvast een interessante partner aan zich weten te binden: Reuters. Deze nieuwsgigant heef 600 uur nieuwsvideo geleverd, die door Viewdle geïndexeerd is. Zelfs Jan Peter Balkenende is terug te vinden, schrijft Essers op Zoomz. Een aardig voorbeeld, kun je gelijk zien hoe het werkt.

Maar het gaat niet om internationale bekendheden alleen. Op Newteevee schrijft Liz Gannes: ‘Viewdle will soon (nu dus nog niet, MvdB) launch a myhomevideos.viewdle.com site where users can upload their own vacation clips and break down which kid appears in which minute.’

Volgens CEO Frayman is Viewdle 85 procent betrouwbaar. Frayman stelt dat Viewdle een gezicht kan herkennen na het een keer ‘gezien’ te hebben.

Het klinkt allemaal goed, revolutionair en spannend. Of het dat ook is? Gaat deze dienst zoden aan de dijk zetten in online-marketingland? Bekijk hier de promo video van Viewdle.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Bas

  Interessant, kunnen ze gelijk al die benzinepomp overvallen oplossen aan de hand van de video’s…


  25 september 2007 om 04:25
  Patrick

  En het businessplan is zeker om overgenomen te worden door Google?


  25 september 2007 om 07:37
  Tim Huijbers

  Weer een stapje richting Big Brother en in de praktijk toch goed inzetbaar. Nu nog iedereen verplicht naar de fotograaf om je te laten scannen voor dit soort software. Dan ben je nergens ‘veilig’ meer.

  Toch een stap richting Web 2.0 (vooruit 3.0) richting personalisatie.


  25 september 2007 om 12:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!