Verpleegkundige verleent hulp via televisie

Verpleegkundige verleent hulp via televisie

Ouderen en chronisch zieken in de Achterhoek kunnen vanaf 18 november een verpleegkundige consulteren via hun eigen televisietoestel. Onder de naam CamCare gaat thuiszorgorganisatie Sensire een live-verbinding tussen hulpbehoevende en hulpverlener aanbieden. “De communicatie verloopt via een ISDN-verbinding. Het project is uniek in Europa”, aldus woordvoerster P. Bouman van Sensire.

Met een simpele druk op de knop kunnen ouderen direct contact leggen met een verpleegkundige. De thuiszorgorganisatie verwacht dat met name ouderen en chronisch zieken veel gebruik gaan maken van CamCare. “Het televisie-consult heeft grote voordelen. Het is veilig en een uitstekende manier om zorgvragen beantwoord te krijgen zonder te reizen.

Zorgverzekeraar Amicon financiert het project. Het CamCare-project wordt 18 november gepresenteerd.

Goed voorbeeld van toepassing e-health!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.