Upload Cinema toont Sensaties van verre in de Webvideo Top 40

Upload Cinema toont Sensaties van verre in de Webvideo Top 40
, Novocortex
@fenenko

Op 29 januari presenteert Upload Cinema de Webvideo Top 40 van het afgelopen jaar in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Dit jaar staan niet-westerse video's centraal in de Top 40. De keuze voor virals uit verre landen is logisch, want de meest bekeken video ooit komt uit Zuid-Korea. De voorstelling in Amsterdam en 5 andere Nederlandse steden is een uitstekende kans voor marketeers en reclamemakers om te zien waar mensen in Azië, Latijns Amerika en Oost Europa graag naar kijken. Er is geen crisis (meer) in India, Brazilië en Rusland, de economie blijft groeien en dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven (zie het voorbeeld van Philips hieronder).

De Webvideo Top 40 van Upload Cinema kwam tot stand in samenwerking met het VPRO programma Metropolis. Normaal gesproken worden virale video's ingezonden door leden van Upload Cinema. Dit jaar hebben redacties van UC en Metropolis hun netwerken in verre landen gevraagd om een locale Top 10 op te stellen. Ik was verantwoordelijk voor Rusland, Oekraïne en andere ex-Sovjet landen. Onze zoektocht heeft een lange lijst van memorabele virals opgeleverd die in het Westen vrijwel onbekend zijn door de taalbarrière of seeding op locale sites. Hieronder zijn 3 voorbeelden van video's die we in de Top 40 kunnen verwachten.

Putin Behind Bars
Op het eerste gezicht is dit een doorsnee verslag van een saaie rechtzaak. Totdat je merkt dat de machtigste man van Rusland Vladimir Poetin in de beklaagdenbank zit. Deze viral is gemaakt voor de anti-Poetin documentaire 'Blowing-up Russia'. In de video zijn opnames gebruikt van de rechtszaak, waarin de grootste vijand van Poetin Mikhail Khodorkovsky tot 13,5 jaar cel werd veroordeeld.

The Art of Ironing
Het lijkt onmogelijk om een viral te maken voor een strijkijzer. Deze virale campagne van DDB Moskou voor Philips Rusland bewijst het tegendeel.

Opera at the Green Market in Almaty
Een mooie flash-mob van het Nationale Musiektheater van Kazakhstan op de locale markt in Almaty.

Wil je video’s zien die de wereldbevolking in 2012 verrukten, schokten en veranderden, ga naar de Webvideo Top 40 voorstelling in de Stadsschouwburg Amsterdam op 29 januari of in 5 andere steden in februari.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.