TV-kijker wordt producent bij Current TV

TV-kijker wordt producent bij Current TV

Over enkele maanden zal het voor Amerikanen mogelijk zijn om 24 uur per dag via de televisie op de hoogte te blijven van de nieuwste online trends. Dat is tenminste wat Google hoopt te bereiken met de nieuwe tv-zender Current TV, die is opgezet in samenwerking met voormalig vice-president Al Gore en ondernemer Joe Hyatt.

Current zegt het passieve programmeringsmodel van bestaande omroepen definitief naar het verleden te willen verwijzen. Al Gore: “We cre?ren een krachtig nieuw soort televisie dat het publiek niet beschouwt als kijkers, maar als deelnemers”.

In plaats daarvan zal de zender volgens Gore “het televisie-equivalent van de iPod Shuffle worden”. De programma’s, of ‘pods’, zullen van vijftien seconden tot maximaal vijf minuten duren, en zullen zeer diverse onderwerpen beslaan: van trends in technologie, mode, televisie en muziek tot belangrijke ontwikkelingen op het gebied van het milieu, relaties, spiritualiteit, de economie en politiek.

TV-kijker wordt producent.
Buiten het opvallende programmaformaat is het opmerkelijk dat slechts de minderheid van de programma’s professioneel geproduceerd zal worden. Via Currents website kunnen kijkers immers hun eigen pods insturen, en de populairste hiervan zullen op het station uitgezonden worden. Om een optimale kwaliteit van ‘home made pods’ te bereiken, zal de Current site uitgebreide informatie verstrekken over scenario’s, presentatie, filmen en editen, zodat iedereen met een digitale camera en een computer pods kan produceren.

Google Current.
Het anker in de programmering zal echter gevormd worden door een andere noviteit: Google Current. Ieder half uur zal Google een nieuwsbulletin verzorgen van tussen de dertig seconden en drie minuten lang. De items die de revue passeren zullen afhankelijk zijn van de onderwerpen waar internetsurfers op dat moment het meest naar zoeken. De gedachte hierachter is dat niet een redactie bepaalt wat nieuwswaardig is, maar dat onderwerpen worden gekozen waarover de wereldbevolking op dat moment informatie zoekt.

Bron: Tweakers.net


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Voorbode van de Lemmingentrek???

  Van nature ben ik optimist en zie Internet/TV als een geweldige ontwikkeling, maar..........

  Ik hoop dat een paar verstandige moderators uiteindelijk deze onderwerpen zullen aanpassen.
  Indien we ""de massa""hun gang laten gaan via deze nieuwe vorm van mediavoorziening, kunnen ook alle negatieve gedachten hun eigen leven gaan lijden op Internet.....
  De gevolgen hiervan zijn niet te overzien.....

  Uiteindelijk zal de regering van de USA hier wel een stokje voor steken, want hierdoor wordt alles wat ""wereldmacht""heeft, zeer relatief.
  Een oorlog kan bv niet meer uitbreken, zonder dat de wereldopinie hier een oordeel over velt.

  Lokale demonstraties worden werelddemonstraties en de massahysterie kan simpel worden gevoed.

  What about de terroristen en hun aanhang?

  Laten we aub deze vorm van communicatie voor entertainment gaan gebruiken en nergens anders voor.......

  Joep Egmond

  geplaatst op
 • Laten we...

  Hoe wil je dat 'laten' gebeuren en 'wie' moet daar de regie in nemen?

  Sinds het ontstaan van het web is de duvel uit de doos en zijn deze ontwikkelingen niet meer te stoppen. Het is daarom beter om te kijken naar de mogelijkheden die deze vormen van productie en distributie bieden dan hel en verdoemenis te preken.

  Ook dit is weer een nieuwe vorm van remediatie en dat leidt uiteindelijk altijd tot een nieuw evenwicht en vaak een leukere wereld.

  geplaatst op
 • Het tv-programma Google Current zal een katalysator vormen voor rages en hypes op internet. Hierdoor zullen deze rages echter net zo snel verdorren als dat ze zijn opgebloeid. Google Current zal verplichte kost worden voor online marketeers en trendwatchers. Zij zullen constant hun vinger aan de pols van het internet dienen te houden, want ieder uur kan er weer een nieuwe trend zijn, waar ze via online marketing dan slechts een uur op kunnen inspelen.

  Meer over Current TV vind je hier http://www.internl.net/nieuws/nieuwsbrief/archief/2005/04/4.it

  geplaatst op
 • Dank voor de toevoeging Danny, zal Google Current in ieder geval op mijn lijstje van tools zetten om de belangrijkste trends in de gaten te houden!

  geplaatst op
 • Yahoo experimenteer nu ook met een variant op Google Current: The 9

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.