Ter inspiratie: creatieve Twitter-headers

19 september 2012, 10:55

Gisteren kwam er een app-update vanuit Twitter en werd het ook meteen mogelijk een Twitter Header Photo te plaatsen. Toen Facebook de mogelijkheid bood van een image als header, ontstond er stroom aan creatieve uitspattingen. Het is nog vroeg, maar ik verwacht de komende dagen ook de nodige creatieve voorbeelden rondom Twitter-headers. In dit artikel alvast een eerste overzicht, dat we de komende dagen zullen aanvullen met meer voorbeelden.

Hoewel Twitter onder de titel Because you have more to show de nieuwe functionaliteit bekend maakte, tonen ze zelf nog weinig extra's.

Hoe maak ik een Twitter Header?

Je kunt natuurlijk een fraaie foto uploaden als header maar je kunt je ook creatief uitleven. Robert Carreno maakt een handige Twitter Header Photoshop template inclusief bovenstaande instructie video voor als je zelf creatief aan de slag wilt.

Heb je een prachtige creatieve Twitter-header gevonden of zelf gemaakt, deel het in een comment en wellicht zit jouw header in een volgende update van dit artikel.

Update

13 okt: Las op Mediabistro dat inmiddels ook enkele gratis diensten zijn die je helpen met een Twitter header zoals Twitcover en Twitheaders.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

19 Reacties

  Roos

  en die van jezelf dan?! 😉


  19 september 2012 om 11:13
  evroekel

  Gisteren foto geplaatst maar geef toe weinig creatief nog 😉


  19 september 2012 om 11:25
  miekehaaksma

  …een van de dingen die je doet op een vrije dag, een header fröbelen 😉


  19 september 2012 om 19:41
  evroekel

  @DorinaMaas & @MostlyMediaNL dank! Even artikel opnieuw laden 😉


  20 september 2012 om 09:30
  Dorinda

  @Erik: jij bedankt voor het plaatsen van mijn header. Leuk!!


  20 september 2012 om 09:37
  Anja Hage

  Leuk! Bedankt voor het artikel en de links naar de psd’s, resultaat so far @Web_effect


  20 september 2012 om 15:08
  Pand 47 Internetdiensten

  Wij zijn ook aan de slag gegaan en hebben van onze header gelijk een tutorial gemaakt! Leuke voorbeelden. En bedankt voor je artikel!


  24 september 2012 om 08:03
  evroekel

  @martijn idd leuke combinatie van background en header bij Libertagroup


  16 oktober 2012 om 17:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!