Ter inspiratie: creatieve Twitter-headers

Ter inspiratie: creatieve Twitter-headers
, ING Groep
@evr

Gisteren kwam er een app-update vanuit Twitter en werd het ook meteen mogelijk een Twitter Header Photo te plaatsen. Toen Facebook de mogelijkheid bood van een image als header, ontstond er stroom aan creatieve uitspattingen. Het is nog vroeg, maar ik verwacht de komende dagen ook de nodige creatieve voorbeelden rondom Twitter-headers. In dit artikel alvast een eerste overzicht, dat we de komende dagen zullen aanvullen met meer voorbeelden.

 

Hoewel Twitter onder de titel Because you have more to show de nieuwe functionaliteit bekend maakte, tonen ze zelf nog weinig extra's.

 

Hoe maak ik een Twitter Header?

Je kunt natuurlijk een fraaie foto uploaden als header maar je kunt je ook creatief uitleven. Robert Carreno maakt een handige Twitter Header Photoshop template inclusief bovenstaande instructie video voor als je zelf creatief aan de slag wilt.

Heb je een prachtige creatieve Twitter-header gevonden of zelf gemaakt, deel het in een comment en wellicht zit jouw header in een volgende update van dit artikel.

Update

13 okt: Las op Mediabistro dat inmiddels ook enkele gratis diensten zijn die je helpen met een Twitter header zoals Twitcover en Twitheaders.


DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.