Sterke groei internet in China

Sterke groei internet in China

Gisteren presenteerde CNNIC (China’s Internet Network Information Center) haar half-jaarlijkse rapport over het internet gebruik in China. Opnieuw is het aantal gebruikers sterk gegroeid, er zijn nu officieel 123 miljoen Chinezen online. Dit is een stijging van 19,4% vergeleken met vorig jaar. Ter vergelijking het jaar hiervoor was de stijging 18,4%, dus ook de groeisnelheid neemt nog steeds toe. China is het tweede land ter wereld op basis van het aantal internet gebruikers (nummer 1 is de USA met 147 miljoen gebruikers).

Op een populatie van 1,3 miljard mensen is 123 miljoen nog niet eens zo heel veel, want 90% van de bevolking is nog steeds niet online. Dit zorgt dus voor grote groeikansen voor internet bedrijven.

Omdat 82% van alle internetgebruikers jonger dan 35 jaar is, is entertainment nog steeds het belangrijkste van Chinezen op internet zoeken. Online gaming en het bekijken van video’s nemen een steeds groter deel in van de tijd die men op internet doorbrengt. Het feit dat de broadband penetratie het afgelopen jaar van 45 miljoen naar 77 miljoen is gestegen helpt hierbij natuurlijk ook.  De gemiddelde Chinees brengt op dit moment 16,5 uur per week online door.

Naast entertainment worden e rook steeds meer aankopen online gedaan. Van de 123 internet gebruikers doen er 30 miljoen aankopen op internet, een stijging van 50% in vergelijking met vorig jaar. Wat ook steeds populairder begint de worden is onderwijs via internet. Op dit moment volgen 15 miljoen mensen online cursussen in China. Wellicht een kans voor Nederlandse bedrijven die actief zijn op dit gebied?

Het rapport van CNNIC is hier te vinden. Op dit moment staat echter alleen de Chinese versie online, het duurt meestal een paar weken voor de Engelse versie op de site gezet wordt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Het lijkt er op dat De Telegraaf een beetje de weg kwijt is; ze komen vandaag met 'een nieuwsbericht' dat er naar schatting 123 miljoen Chinezen gebruik maken van internet. Een bericht dat al in juni door CNNIC naar buiten is gebracht.

  Eens kijken wie daar morgen nog meer mee komen ;-)

  geplaatst op
 • En jawel, onze vrienden van NU.nl verzaken ook om even in het archief te duiken of het wellicht al eens eerder is gepubliceerd.

  geplaatst op
 • Slordig.....

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.