Stand.nl wint interactieve tv-prijs

Stand.nl wint interactieve tv-prijs

Op de internationale tv-beurs MIPTV in Cannes heeft de NCRV de Milia iTV Award gekregen voor het radioprogramma Stand.nl.

Deze prijs wordt uitgereikt aan het beste interactieve informatieve programma. De toekenning van de prijs is opmerkelijk, aldus de NCRV, omdat een aantal landen veel verder is met de ontwikkeling van iTV en interactieve televisie, dan Nederland.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Stand.nl startte van oorsprong als radioprogramma, vanaf april 2001. Pas daarna sloeg de NCRV stap voor de stap de interactieve weg in, tot momenteel vier vormen van interactie; bellen naar de studio, communicatie via internet, sms-en, stemmen vanaf sms en internet, en vanaf mei 2002 via de set-top box.

  Stand.nl is een dagelijks live-radioprogramma. ’s Ochtends bedenkt de redactie een stelling, het zogenaamde ‘gesprek van de dag’. Altijd actueel dus. De stelling is terug te vinden op internet en op televisie, via een stilstaand beeld. Internetbezoekers en kijkers kunnen hun mening achterlaten door te bellen, een sms-je of een mailtje te sturen. Tijdens de uitzending kunnen geinteresseerden direct met Sjors Fröhlich in gesprek gaan, zonder tussenkomst van een redactie.

  Het programma is populair. De tv-uitzending heeft een maximale kijkdichtheid van 13 procent, gemiddeld 70.000 kijkers. Meer mensen luisteren naar het radioprogramma, gemiddeld zo’n 250.000 per dag. De website kent 22.000 bezoekers per dag, duizenden mensen sturen dagelijks een sms-je. Dat valt dan wat tegen. De NCRV publiceert verder geen cijfers, want die zijn nog lager, en ze wenst niet ten prooi te vallen aan doemdenkers. Vooral met interactieve televisie houdt men de mond dicht. Kaptein wil deze discussie nog uit de weg gaan. Doel van al deze formats en eerdere experimenten was in eerste instantie om toekomstige programma's technisch optimaal te kunnen beheersen. Het gaat niet om kijkcijfers en het aantal huiskamers met een settop-box is nog te gering. De kosten voor de interactieve schil van Stand.nl komen uit de extra subsidie-pot van (demissionair) staatssecretaris Rick van der Ploeg. Eerdere projecten, op internet, heeft de NCRV zelf betaald uit een jaarlijkse omlegging van ongeveer 450.000 euro.

  Bron:
  Adfo Web 2002-06

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.