Sander Duivestein (Trendwatcher): “Ideeën hebben dankzij technologie een soort seks met elkaar”

Sander Duivestein (Trendwatcher): “Ideeën hebben dankzij technologie een soort seks met elkaar”

Sander Duivestein is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur, columnist en Marketingfacts-blogger en onderzoekt de impact van nieuwe technologie op de mens, bedrijven en maatschappij. Sander vindt dat te weinig mensen zich verdiepen in de (technologische) mogelijkheden van de toekomst. Daarom moeten we out of the box denken, of gewoon die hele box weggooien: "Als je blijft zitten, qua nadenken, in het verleden dan schiet het niet op, want de toekomst komt er keihard aan."

Volgens Duivestein leert de juiste technologie ons dat we afscheid moeten nemen van ‘het oude denken’: "Als je van een lineair tijdperk naar een exponentieel tijdperk toe gaat, dan vergt dat een andere manier van denken." Hij noemt zijn kinderen als voorbeeld, die opgroeien met digitale technologie, internet continu onder hun vingers hebben en op een andere manier informatie raadplegen: "Moeten wij nu gaan bepalen voor die mensen hoe de toekomst eruit ziet? Nou, liever niet."

Explosie

Duivestein ziet potentie voor ondernemers: "Al die verschillende technologieën hebben nu een exponentiële curve bereikt, als je die met elkaar combineert dan ontstaat er een explosie van mogelijkheden." De trendwatcher meent dat men die kansen zelf kan laten ontstaan: "Ik denk dat iedereen, of in het eigen bedrijf of in de kennissenkring, iemand kent die zich met dit soort materie bezighoudt, die een tipje van de sluier op kan lichten. Als je daardoor wordt geraakt en als je daarover gaat nadenken, dat in jouw brein ‘seks’ ontstaat tussen die ideeën, dan zul je er wat mij betreft mee aan de slag moeten gaan."

Fuik

Alles wordt aangeraakt door technologie, maar deze sharing economy is niet louter positief. Duivestein ziet het als één van de manieren om naar de toekomst te kijken: "Het is niet alleen maar halleluja wat ik verkondig, ik probeer wel degelijk kritisch te kijken naar tegenbewegingen, wat die betekenen." Als een manco noemt hij de informatie-overload en het feit dat veel mensen voortdurend lange werkdagen maken, dat ene uurtje blijven najagen: "Mensen kunnen daadwerkelijk ziek worden doordat ze te hard werken en doordat ze eigenlijk in een soort van fuik rijden wat dat betreft, daar moet je voor waken."

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.