ReclameReview: Philips Wake-up Light

ReclameReview: Philips Wake-up Light

De laatste commercial (of 'short film', zoals ze het zelf noemen) van TAXI Amsterdam (het bureau werd opgeheven op 1 mei 2013) is er een voor de nieuwe Philips Wake-up Light. Het thema van de film is dat het voor sommige mensen wel érg moeilijk is om uit bed te komen.

Credits:
Bureau: TAXI Amsterdam
Creative Director: Job van Dijk
Creatieven: Frenkel Schönfeld, Jan-Willem de Man, Kelsey Horne, Mark Velthuizen van Zanten
Strategie: Corinne Genestay
Producer: Tim Weers
Productiemaatschappij: Monodot (Brussels, Belgium)
Regisseur: René Nuijens
Executive Producer: Maarten Le Roy
Producer: Joze Rikken
Line Production Company: Smile (Barcelona, Spain)
D.O.P.: Borja Lopez Diaz
Second Camera: René Nuijens
Editor: Will Judge @ Will Judge Editing
Postproductie: Condor
Grading: Barry Clarke
Sound Design: Geert van Gaalen @ Studio De Keuken

De doelstelling:
De nieuwe Philips Wake-up Light introduceren.

De uitwerking:
Sommige mensen vinden het moeilijk om uit bed te komen 's morgens. Voor sommige mensen is het zelfs een onmogelijke opgave. Deze doelgroep wordt op een bijzondere manier neergezet in deze video. Speciaal voor deze mensen is er de nieuwe Philips Wake-up Light, die je relaxed wakker laat worden met natuurlijk licht en geluid. 

Het oordeel:
Het is dat ze het een 'short film' noemen en geen commercial, want anders zou ik hebben gezegd dat ik hem wel erg lang vind duren. Maar als je het de naam 'short film' geeft, dan dekt het de lading wel. Het zijn vooral heel veel verschillende scènes en daardoor duurt het lang. De boodschap is natuurlijk al lang duidelijk: deze meneer weigert uit bed te komen en leeft zijn hele leven vanuit bed. Inclusief werken, sporten en uitgaan.

De manier waarop het geacteerd, gefilmd en gemonteerd is, maakt het grappig op een absurde manier. Ook de muziek draagt daar zeker aan bij. Mooie beelden en begeleidende audio, maar wat wordt er nu eigenlijk verteld? Nou, dat uit je bed komen het moeilijkste van de hele dag is. En als afzender zien we dan de url philips.com/wakeuplight. Zonder packshot, zonder logo en zonder eigenlijk te weten waarom die Wake-up Light van Philips nou zo goed is. Of waarom het product je leven beter maakt. En dat terwijl er met vooraanstaande wetenschappers is samengewerkt om de lamp een zo natuurlijk mogelijk licht te laten uitstralen, waardoor het effect optimaal is. Maar dat weet je nu alleen omdat ik het hier schrijf, niet omdat dit als verkoopargument wordt gebruikt.

Misschien was de insteek dat het virale effect voor meer bereik zou zorgen. Maar zo deelwaardig vind ik de video nu ook weer niet. Kortom, ik snap hem niet zo goed.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Dát is nu precies wat ik dacht na het zien van deze commercial, euhhh.... short film. 'Ik snap 'm niet'.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.