ReclameReview: Donald Duck met Dirk Kuyt

ReclameReview: Donald Duck met Dirk Kuyt

BN'ers in reclame zijn geen garantie voor succes, maar vaak wel voor publiciteit. Wat dat betreft ziet Donald Duck in ieder geval goed met Dirk Kuyt in hun nieuwe commercial. Over de uitvoering ben ik minder te spreken.

Credits:
Creatie: Creamm

De doelstelling:
Meer abonnementen verkopen.

De uitwerking:
Suzan Schouten, uitgever Kids & Teens Sanoma, verwoordt de achterliggende gedachte op Adformatie.nl:

'Doorzettingsvermogen en discipline zijn in deze hectische 21ste eeuw meer dan ooit nodig om later je droombaan te kunnen realiseren. Met Donald Duck en Dirk Kuyt willen we daar graag op aanhaken. Dirk Kuyt is wat ons betreft HET voorbeeld, idool voor vele kinderen in Nederland en past perfect bij ons thema "Geef je dromen de ruimte..." en bij het vrolijke weekblad.'

Het oordeel:
Dirk Kuyt is natuurlijk een prima boegbeeld voor het blad Donald Duck. Geslaagd als profvoetballer, maar toch nog altijd dat vrolijke jochie van vroeger gebleven. Op papier ziet dit er dan ook uit als een goede combinatie.

Maar als ik dan zie wat Suzan Schouten zegt over doorzettingsvermogen en discipline, dan is dat juist niet wat ik zie in deze commercial. In plaats daarvan zie ik een profvoetballer die zijn team en fans in de steek laat omdat hij nog niet klaar is met lezen. Dat lijkt me nou juist het tegenovergestelde van het algemene beeld dat heerst over Dirk Kuyt, namelijk dat hij altijd klaar staat om voorop te gaan in de strijd. Met deze commercial geeft hij dus niet echt het goede voorbeeld.

Verder ziet het acteerwerk van de stervoetballer er niet uit. De overige acteurs, ook de kinderen, spelen hun rol goed, maar zodra we bij de clou van de commercial komen, is het gedaan met de acteerkwaliteit. Gelukkig heeft hij meer verstand van voetballen...

Kortom: op Twitter doet Donald Duck het fantastisch, maar deze commercial kan daar niet aan tippen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Helemaal mee eens. Je kan het Dirk niet kwalijk nemen dat hij niet kan acteren, maar een goed voorbeeld geeft hij inderdaad niet op deze manier. Hij is liever lui dan moe, met zijn Donald Duck ;-)

    geplaatst op
  • Beste Donald Duck liefhebbers je moet abonneren op Donald Duck het is gewoon leuk om te lezen
    en het is een heeeeeeeel leuk tijdschrift

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.