Rechtszaak Sex.com sleept maar voort

Rechtszaak Sex.com sleept maar voort

Het dispuut rondom Sex.com is een van de oudste en langstlopende rechtszaak over domeinnamen. De zaak begon meer dan vier jaar geleden al toen het domein door middel van een vals overschrijfformulier zomaar van eigenaar verwisselde. Nu dreigt het geschil opnieuw opgerakeld te worden.

Een panel van rechters dat beslissen over beroepszaken vroeg het Californisch Hooggerechtshof of traditionele eigendomsrechten (property conversion laws) wel van toepassing zijn op internet. Het Hooggerechtshof beslist of ze de zaak opnieuw zal bekijken.

De eigenaar van Sex.com, Gary Kremen stelt namelijk domeinregistrator VeriSign verantwoordelijk voor de fout van vier jaar geleden waardoor een oplichter Sex.com in handen kreeg. De site had hem in de verloren jaren vele tientallen miljoenen dollars kunnen opleveren, aldus Kremen, die de domeinnaam al in 1994 registreerde.

Als het Hooggerechtshof de zaak opnieuw opent en de aansprakelijkheid van Verisign bevestigt, kan dat grote gevolgen hebben voor toekomstige domeinnaamgeschillen in de VS.

Bron:
http://www.netkwesties.nl/
http://www.wired.com/


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.