RBK G xt II

RBK G xt II

RBK G xt II

Al weer een paar maanden oud maar deze Amerikaanse microsite voor Reebok wil ik jullie niet onthouden. De site is een extensie van de tv-commercial voor de G xt II sportschoen waarbij de muziek, vormgeving en navigatie je meenemen naar de stadswijk waarin de tv-commercial ook is opgenomen. 50 Cent uit je speakers (waar kennen we die ook al weer van?), diverse downloads (voor zowel pc, mobiel als PSP), een G Unit Stickball Slam game, interviews met Winky Wright en Lloyd Banks en naast de 60 sec tv spot is ook de making of van de commercial online te bekijken.

Naast de tv-commercial zijn diverse online advertenties ingezet om zoveel mogelijk jongeren tussen 12 en 24 jaar naar de microsite te trekken om de G Unit Stickball Slam game te spelen en daarmee awareness te creeren voor de nieuwe sportschoen. Uiteindelijk heeft 57% van de sitebezoekers het spel gespeeld (met een gemiddelde speelduur van 5’42”). In een maand tijd is de game ruim 270.000 keer gespeeld. 42% van de bezoekers heeft minimaal een van de exclusieve interviews met Winky Wright en Lloyd Banks bekeken aldus Jack Benoff, account manager van het verantwoordelijke bureau Zugara, Inc.

Geen superresultaten maar wel een prachtige microsite!

Zugara, Inc. heeft inmiddels al weer een aantal nieuwe campagnes voor Reebok ontwikkeld. Voor de liefhebbers zeker de moeite waard om te bekijken: DGK by RBK, Reebok Sweets en RBK Basketball.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Nou, ik vind die site eerlijkgezegd nogal tegenvallen.

    Vrijwel alles daagt uit om te klikken, maar werkelijk nérgens gebeurt er iets. De mensen op straat gaan niet praten als je erop klikt, de auto's gaan niet lekker pimpy op-en-neer als je er met je muis overheen beweegt, zelfs de schoenen hangen als een stelletje dooie, niet klikbare pixels aan die lantaarnpaal.

    Alleen bij het klikken op de old skool tekstlinkjes gebeurt er iets, en de vormgeving is ook al erg vorige eeuw.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.