Politie start weblog om transparantie te vergroten!?

26 juni 2005, 17:04

PolitieBlog is opgezet om de transparantie van de politieorganisatie in Nederland te vergroten. Hier kun je de belevenissen lezen van het echte straatwerk. Om de privacy te waarborgen kunnen genoemde tijden en locaties enigszins afwijken van de realiteit. Ook zul je hier geen vertrouwelijke informatie tegen komen. Wel kun je er van op aan dat alle incidenten waargebeurd zijn en zich ergens in Nederland hebben afgespeeld aldus het weblog.

VKMag geloofd er in ieder geval niets van en denkt dat de politie een reclamebureau heeft ingeschakeld. De domeinnaam staat inderdaad geregistreerd op naam van DMB, het bureau dat in 1993 is opgericht door Remco Aarts. In 1998 nog winnaar van de Vosko Trofee voor het zelfstandig opzetten van… jawel, PolitieNet.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Karlijn

  dat het misschien is opgezet en gemaakt door een reclamebureau, wil toch niet zeggen dat de verhalen niet echt zijn? Wellicht dat er zelfs een tekstschrijver tussenzit, die het verhaal lekker opschrijft, maar het wil niet zeggen dat de verhalen niet van de straat komen. Gerrit Zalm schreef toch ook niet op zijn eigen weglog, volgens mij hebben we nooit in twijfel getrokken of de verhalen waar waren.

  Hoe dan ook: ik vind het best een goed initiatief, openheid is altijd goed toch? Ik denk niet dat de ze de boel aan elkaar verzinnen, dat komt toch ooit uit.


  26 juni 2005 om 18:01
  Karlijn

  daarbij zie ik net dat de heer (ga ik vanuit omdat hij het over ‘kleine jongetjes droom’ heeft) die het weblog bijhoudt een marketingcommunicatie en ict-achtergrond heeft. Kortom: waarschijnlijk iemand die het gewoon leuk vindt om te doen. Niets om achterdochtig over te doen.


  26 juni 2005 om 18:05
  media

  Vind het ook zeker geen slecht iniatief – maar transparant is het allerminst. Wie zit er nu achter? De politie of een bureau? En in dat laatste geval, op eigen iniatief of in opdracht van?

  Nogmaals, idee is zeker niet slecht en heeft zeker potentie!


  26 juni 2005 om 18:06
  reinout

  Enkele foto’s erbij van bepaalde situatie’s zou het geheel wat aantrekkelijker engeloofwaardiger maken.

  Tenminste, ik neem aan dat er best agenten zijn met mob.camera telefoons.


  27 juni 2005 om 05:15
  PolitieBlog

  Hoi, ik ben de politieagent die het weblog bijhoudt. Het weblog is opgezet op eigen initiatief. Ik vind namelijk dat de politie best meer openheid kan betrachten. Je zult begrijpen dat ik niet zomaar alle informatie op het blog kan plaatsen. Het idee van de foto’s hoop ik binnenkort uit te voeren. Bedankt voor jullie reacties!


  28 juni 2005 om 18:59
  Dario Regazzoni

  Mag jij liegen, meneer de politieagent? Het weblog is opgezet op eigen initiatief. Oh ja? Dus dan laat je de url registreren door een Sharepoint in Waalre, een onderneming die “opereert op het raakvlak van marketing en internet.”? Of deze marketing-poema’s redigeren je teksten, of schrijven ze zelfs. Reacties op de blog moeten eerst goedgekeurd worden. Ik hoop dat je je eigen verhaal zelf gelooft, maar ik niet. Een trieste actie van de overheid om meer goodwill te kweken voor de politie.


  30 juni 2005 om 03:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!