Persiflage monopoly groot succes

Persiflage monopoly groot succes
, Reddion
@alexstil

Ghettopoly leek een grote grap, maar inmiddels heeft die ernstige vormen aangenomen. De achterbuurtpersiflage van het wereldberoemde Monopoly die voornamelijk via internet wordt verkocht houdt de gemoederen in de Verenigde Staten flink bezig. Dit is voor Monopoly-fabrikant Hasbro aanleiding om naar de rechter te stappen. De speelgoedreus vreest imagoschade.

Hasbro liet woensdag weten dat het Ghettopoly, dat vooral via internet wordt verkocht, als een inbreuk op zijn intellectueel eigendom beschouwt. Ook een deel van de zwarte gemeenschap is boos omdat het spel een clich? maakt van het leven in de achterbuurten Harlem, The Bronx en Westside Liquor. Zo verbeelden de speelstukken bijvoorbeeld een brok marihuana, een machinegeweer, een pooier en een fles drank. Kanskaarten leveren 50 of 75 dollar op omdat de gehele buurt van crack is voorzien of omdat een bank is beroofd. Het geld in het spel is vals.

De maker van het spel, de 28-jarige David Chang, is zich van geen kwaad bewust en beroept zich op de vrijheid van meningsuiting. Op zijn website belooft hij nog meer spellen te maken, waaronder Hiphopopoly en Redneckopoly

Bron: pieterenceriel.com


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.