Oorlog wint het van seks

Oorlog wint het van seks

De ‘oorlog’ lijkt het libido van Britten sterk te verminderen. In de lijsten van meest gezochte online zoektermen heeft het woordje ‘war’ de toppositie van ‘sex’ overgenomen. Dit meldt de Britse internetprovider Freeserve.

‘War’ was donderdag de meest gebruikte zoekterm bij Freeserve. Niet alleen ‘sex’, ook ‘Britney’ en ‘Travel’ legde het af tegen de oorlog. Ook de Buzz Index van de Amerikaanse website Yahoo laat zien dat ‘Iraq’ leeft onder internetters. De naam van het land heeft de toppositie overgenomen van onder meer de Amerikaanse meidenband ‘Dixie Chicks’. De nummers van de band worden in Amerika momenteel geboycot omdat de meiden zich negatief hebben uitgelaten over de oorlogsdrift van president Bush.

Bron:
http://www.telegraaf.nl/

Zie ook:
http://news.bbc.co.uk/


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • De portaalsite Lycos meldde dat 'Al-Jazeera' en spellingsvariaties daarop vorige week de populairste zoektermen waren, drie keer zoveel ingevoerd als 'seks'. De meest gebruikte zoekmachine op internet, Google, zei dat 'Al-Jazeera' in de laatste week van maart de grootste stijging in populariteit vertoonde. Google stelt geen absolute ranglijsten op van zoektermen.

    Al-Jazeera heeft zijn hoofdkantoor in de Golfstaat Qatar en wordt gefinancierd door de regering van dat land. Toch is de zender een uitzonderlijk onafhankelijke stem in de Arabische wereld. De website van Al-Jazeera, www.aljazeera.net, trok de aandacht van internetsurfers toen hij beelden van de Iraakse televisie van gedode en gevangengenomen Amerikaanse soldaten toonde.

    Amerikaanse zenders hadden afgesproken geen beelden van lijken uit te zenden. Al-Jazeera voldeed wel aan het Amerikaanse verzoek om te wachten met het tonen van de doden totdat de betrokken families op de hoogte waren gebracht.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.