Online Tuesday #28: Psychologie en persuasion

25 september 2012, 07:30

Over twee weken is het alweer tijd voor een nieuwe editie van Online Tuesday. En waar het normaal gesproken al zaak is je tijdig in te schrijven, zou ik vandaag m'n alarm maar zetten. Want het programma is op z'n zachtst gezegd nogal persuasive.

Programma

Online Tuesday #28 staat helemaal in het teken van de psychologie. De psychologie van het verleiden, wel te verstaan. Met drie experts op dat gebied belooft het een interessant en vooral leerzame avond te worden.

 • Mischa Coster is mediapsycholoog en mede-oprichter van Grey Matters, SMC030 and TEDxUtrecht. Tijdens Online Tuesday zal hij een theoretische inleiding geven op persuasion.

 • Maurits Kaptein is “Chief Science Officer” bij ScienceRockstars en is gepromoveerd aan de Technische Universiteit van Eindhoven in samenwerking met Stanford University. Hij zal in zijn presentatie ingaan op de mogelijkheden om via dynamische 'persuasion-profielen' hogere conversies te behalen.

 • Bart Schutz is “Persuasion Psychologist” en “Cerebral Conversionist”. Hij haat conversie en houdt van dopamine. Hij werd recent international keynote speaker, en speelt “Chief Persuasion Officer” bij het internationale prijzen winnende Online Dialogue. Bart bracht meer dan 100 persuasion-technieken samen in het Wheel of Persuasion, boordevol praktische tips hoe je een brein verblijdt en scheidt van zijn geld.

Inschrijving opent vandaag

Dus zorg dat je er om 12 uur direct bij bent, want het aantal plaatsen is beperkt. En 493 van je beste vrienden en collega's gaan ook. En die man in de witte jas van “Wij van WC Eend” zegt ook dat dit de beste Online Tuesday ooit wordt.

Afijn, wil je weten hoe het wél moet? Zorg dat je je om 12 uur snel aanmeldt via de inschrijfpagina op Meetup.com tijdens de eerste ronde van de inschrijving. Geen geluk? Geen probleem. Volgende week dinsdag om 12 uur volgt een (kleinere) tweede ronde. Dan is het ook mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst zodra de inschrijving vol is.

De avond vindt zoals gebruikelijk plaats in Felix Meritis in Amsterdam en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het programma loopt tot ca. 21.15 met aansluitend een borrel. We zien jullie graag op 9 oktober a.s.!

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, Energize, NEWPEOPLE en DQ&A Media Group en wordt mede mogelijk gemaakt door Marktplaats Media.

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Rolf

  Wordt deze sessie toevallig opgenomen en later ergens terug te zien of is er misschien livestream? Erg interessant maar kan er helaas niet bij zijn.


  26 september 2012 om 15:49
  bramkoster

  @Rolf: ja, de sessie van Online Tuesday worden altijd gelivestreamd én voor later terugkijken vastgelegd door Event Producent (Leon van Wezenbeek), dus dat zal dit keer ook het geval zijn. Er komt een verslag van de avond hier op Marketingfacts incl. de video’s!


  26 september 2012 om 21:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!