Onderzoek naar Customer Services Communities bij Ebay

Onderzoek naar Customer Services Communities bij Ebay

In de Harvard Business Review van november 2006 (abonnement vereist) wordt melding gemaakt van een onderzoek bij eBay in Duitsland, waarin de impact is gemeten van customer communities op consumentengedrag.

Er is gekeken naar bestaande klanten (140.120) die nog niet in een community van eBay deelnemen. Hiervan werden er 79.242 uitgenodigd om zich aan te melden bij een community, de rest (60.878) werd gebruikt als controle groep. Van de eerste groep werden er 3.299 actieve deelnemers, 11.242 werden lurkers, de rest werd geen lid. Gedurende een jaar werd het gedrag vergeleken met de controle groep. Enkele uitkomsten:

* Lurkers en actieve deelnemers wonnen 25% meer veilingen
* Lurkers en actieve deelnemers betaalden 24% hogere prijzen
* Lurkers en actieve deelnemers betaalden gaven 54%meer uit
* Actieve deelnemers boden 4x meer items te koop aan en verdienden 6x meer

Uiteindelijk brachten alle activiteiten van de lurkers en de actieve deelnemers 56% meer geld in het laatje voor eBay. Het hele onderzoek, The Long-Term Effects of Joining and Participating in Customer Communities, is hier te downloaden, (250kb, pdf)

Bron


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Waar hebben we dat eerder gezien? ;-) Maar bemerkte net dat de pdf-link in dat artikel inmiddels niet meer werkt.

  geplaatst op
 • @Erik: sorry, die had ik dus gemist. In ieder geval is nu de bron van het onderzoek ook beschikbaar. Laten we zeggen dat alle informatie bij elkaar een wel héél volledig beeld geeft van dit onderzoek ;-)

  geplaatst op
 • niet over het onderwerp: laadje -> laatje

  geplaatst op
 • @Frans: dank, het is aangepast.

  geplaatst op
 • Ik zal in the volgende dagen/week Paul Dholokia, een van de twee researchers, interviewen. Als ge kunt denken op specifieke vragen laat me dat weten...Cheers, Francois

  geplaatst op
 • @Francois, goed aanbod. Ik vind het interessant om het vervolg op deze uitkomsten te weten: wat is er met deze resultaten gedaan in de praktijk? Is bij eBay nu 'alles' er op gericht om consumer communities te genereren, wordt dit in meerdere landen uitgerold? Hoor het graag!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.