Ogilvy Belgie zet bloggers in voor promotie nieuwe Fanta

Ogilvy Belgie zet bloggers in voor promotie nieuwe Fanta

Ogilvy Belgie zet bloggers in voor promotie nieuwe Fanta

Ruim een half jaar na Ogilvy’s Blogstorm zet het reclamebureau haar volgende stappen in de wereld van blogvertising. 14 Belgische bloggers - waaronder Luc van Braekel - hebben deze week een pakketje ontvangen van Ogilvy met daarin een brief en een blikje van de nieuwe Fanta (een limited edition geinspireerd door Fanta Thailand). Een experiment waarbij Ogilvy wil kijken hoe weblogs kunnen bijdragen aan de de (online) promotie van een (nieuw) product.

Waar Ogilvy echter onvoldoende rekening mee heeft gehouden is de communicatie en het onderhouden van de relaties met de deelnemers aan de Blogstorm. Eén van die deelnemers was Miel van Opstal (tegenwoordig werkzaam bij i-wisdom) die net als vele andere deelnemers (o.a.  Maarten Schenk, Frédéric De Vries en Hans Mestrum) niet is geinformeerd over deze actie. In zijn posting How Ogilvy Missed The Point geeft hij aan waarom het experiment in zijn ogen is mislukt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.