Nu al beeldscherm dat 3D op je reageert

20 maart 2006, 11:36

Het Duitse GoMonkey laat een demo zien van een levensgroot scherm dat met twee camera’s drie dimensionaal naar je kijkt. Je hoeft maar een handbeweging te maken en het scherm reageert. Het is druk in interface land. Twee weken stond hier een stuk over de interface van de toekomst. Vlak daarvoor stond hier een stuk over het terugkijkende beeldscherm van Apple. Hoe het ook verandert, de tijd van het beeldscherm dat niet meer op je reageert als je er naar kijkt, er naar wijst of er langs loopt, heeft z’n langste tijd gehad. Het beeldscherm wordt als een gat in de muur, met een uitzicht dat verandert als je er zelf vanuit een andere hoek naar kijkt. Het begrip ‘interactieve’ marketing zal daarmee ook drastisch gaan veranderen. Over een jaar of tien, vijftien kijken we liefkozend terug op onze huidige trots op keuzemenuutjes, dropdowns en tabs. Het wordt leuk! En vooral: logischer, beter passend bij de natuur van de mens (via adverlab, weblog MIT).

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

5 Reacties

    Nintendo

    Je moet vanaf 9 mei E3 in Amerika in de gaten houden. De Nintendo Revolution zal daar dan worden onthult aan het publiek. Die heeft ook zulke mooie input technologie. Kijk maar eens op http://www.nintendo.com voor een filmpje over hoe je bewegingen de acties op het scherm bij spellen gaan beinvloeden 🙂


    20 maart 2006 om 22:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!