Nofollow tag een zegen voor comment-spammers?

14 maart 2005, 22:02

Opmerkelijk interview van Chris Pirillo met Todd “Oilman” Friesen, voormalig search-engine spammer en o.a. verantwoordelijk voor de irritante Viagra en Texas Hold’em links in de comments van weblogs.

Naast het feit dat ik niet begrijp dat zo’n man gewoon vrij kan rondlopen en nota bene zijn eigen zoekmachine marketing bureau heeft, doet hij een opmerkelijke uitspraak in het interview.

Volgens Todd heeft namelijk de nofollow-tag nauwelijks invloed op comment-spammers. Comment-spammers zijn vooral op zoek naar inactieve weblogs om te spammen. Actieve weblogs verwijderen de spam te snel om effectief te zijn voor zoekmachine positionering. Het zullen echter vooral de actieve weblogs zijn die de nofollow-tag zullen inzetten terwijl de doelgroep van de spammers, de inactieve weblogs, deze niet of nauwelijks zullen gebruiken. Damn, moeten we toch nog iets anders verzinnen om die spammers te stoppen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

    Boudewijn Janssen

    Als het toch alleen inactieve weblogs zijn die gebruikt worden, zal het zoeken naar nieuwe methodes om spammers te stoppen niet veel helpen: deze maatregelen zullen toch niet gebruikt of geimplementeerd worden.

    Ik denk dat de nofollow-tag best wel iets zal helpen omdat het tenminste de inactieve webblogs uitsluit bij de grote weblog uitgevers.


    14 maart 2005 om 22:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!