Mobile2Mail lanceert alternatief voor mobiele e-mail

8 oktober 2003, 08:06

Mobile2Mail is een nieuwe dienst die het mogelijk maakt om met elke (mobiele) telefoon een persoonlijk ingesproken bericht te versturen naar een e-mail adres.

De dienst is bedoeld om mobiel e-mailen eenvoudiger en toegankelijker te maken voor de consument en het bedrijfsleven. “Op deze manier wordt het probleem van ingewikkelde telefooninstellingen vermeden. Met de nieuwe dienst hoeft de gebruiker geen provider of WAP instellingen in te voeren of het e-mail bericht met de toetsen van de telefoon in te geven”, aldus marketing manager Olaf Ouwerkerk.

De gebruiker meldt zich eenmalig gratis aan op de website mobile2mail.nl en voert de e-mail adressen in van vrienden, collega’s en kennissen. De dienst is hierna klaar voor gebruik.

Voor het versturen van het gesproken e-mail bericht, belt de gebruiker een 0900 nummer ? 45 eurocent per minuut en wordt via spraakherkenning door een kort menu geleid. Allereerst vraagt het systeem de naam van de persoon of groep in te spreken aan wie de e-mail verzonden moet worden. Deze naam correspondeert met het e-mail adres zoals ingevoerd is op de website. Vervolgens kan de boodschap worden ingesproken en het geluidsbericht worden verzonden.

De ontvanger krijgt een e-mail met daarin een link naar de website van Mobile2Mail waar het bericht kosteloos kan worden beluisterd. Indien de ontvanger niet beschikt over speakers, kan er een (inter)lokaal telefoonnummer gebeld worden, om het bericht af te luisteren.

Mobile2Mail is ontwikkeld in samenwerking met The Sound of Data B.V. en wordt beheerd bij The Sound of Data.

Bron:

Persbericht mobile2mail.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!