Merijn Everaarts: ‘Dopper is initiatief tegen zwerfvuil, flesje komt daarna pas’

Merijn Everaarts: ‘Dopper is initiatief tegen zwerfvuil, flesje komt daarna pas’

Ondernemer Merijn Everaarts heeft maar één missie: weg met die wegwerp-waterflesjes. Zijn Dopper-fles is van duurzaam hard plastic.”Ik heb er nu zo’n 600.000 verkocht in acht landen.” 

Everaarts ging in 2010 op zoek naar het ideale waterflesje. “Ik had een documentaire gezien over zwerfafval en de plastic soep in de oceaan. Ik schrok van de omvang van het probleem. Plastic breekt niet af, het wordt blubber.”
Het Nederlandse publiek werd gevraagd om mee te denken over het perfecte duurzame waterflesje. “Een alumnus van de TU Delft, Rinke van Remortel, kwam met een sexy design dat aansloot bij de wensen van het grote publiek.” Niet alleen dat, het kreeg ook een eervolle vermelding op de Red Dot Awards, de grootste designwedstrijd ter wereld.

Met een aantal marketingstunts wist Everaarts de aandacht op de Dopper te vestigen. “Na een flashmob hadden we een groep early adopters die het woord voor ons verspreidden.” Er zijn inmiddels twee ‘ambassades’, in San Francisco en Hong Kong, en dat moeten er acht gaan worden op vier continenten. “In Amerika verhuizen we naar New York, omdat daar meer behoefte is aan ons product.”

De ondernemer hoopt verder internationaal uit te rollen om schoon drinkwater uit de kraan wereldwijd  te promoten. “Dopper is een initiatief, een mindset. Het flesje komt daarna pas.” Everaarts behaalde ook de Trouw top-100 van meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid, Zijn initiatief wordt geloond om de promotie van kraanwater en het terugdringen van de de plastic soep van afval.

Het succes van de flesjes maakt dat Everaarts inmiddels bezig is met een tweede variant, de Dopper Steel van RVS. Samen met het Chinese bedrijf China Challenge hoopt de ondernemer nieuwe duurzame drinkflessen te maken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.