Marktplaats.nl is een van Nederlands grootste internetsuccessen

Marktplaats.nl is een van Nederlands grootste internetsuccessen

Marktplaats komt voort uit Het Goed, een keten van veertien kringloopwarenhuizen. De keten begon als stichting met ideele motieven en is inmiddels een commerciele onderneming. Reinier Bouman en zakenpartner Bob Crebas zagen dat internet een goed medium was voor de verkoop van de spullen uit de kringloopwinkels en startten in 1999 met Marktplaats.

Vanaf februari 2000 begon Marktplaats zijn opmars en het aantal dagelijkse bezoekers is gestegen van 230.000 in 2002 tot 400.000 nu. Marktplaats biedt plaats aan 900.000 advertenties. eBay, wereldwijd de grootste handelsgemeenschap, komt tot 70.000 advertenties. Wel staan de advertenties op Marktplaats langer op de site dan by eBay, waar een artikel na drie tot tien dagen weer verdwenen is. Bij eBay komen er tussen de 5.000 en 10.000 advertenties per dag bij, Marktplaats ontvangt er gemiddeld 23.000 per dag. Begin 2002 besloot oprichter Reinier Bouwman geld te gaan vragen voor advertenties voor artikelen met een waarde van boven de 200 euro. Advertenties voor goedkopere dingetjes bleven gratis. Inmiddels blijkt dat men bereid is voor de plaatsing van advertenties te betalen. Voor dit jaar wordt een omzet van 6 miljoen euro en een winst van 3 miljoen euro verwacht.

Bron:
Management Team nr. 15, p. 66, 2,4 p.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.