MarketingTribune en KPN Internet starten weblog

MarketingTribune en KPN Internet starten weblog

MarketingTribune en KPN starten weblogVandaag hebben MarketingTribune en KPN Internet de weblog MarketingPulse.nl gelanceerd. Vier vaste bloggers vormen de basis van dit iniatief: Fred Sengers (hoofdredacteur MarketingTribune), Sak van den Boom (oprichter van vdBJ/Communicatie Groep), Peter Strating (Donkey) en Jason Simmonds (KPN Internet/Yacht).

Volgens de aankondiging in MarketingTribune zal het anders dan bij bestaande marketingweblogs marketeers in de gelegenheid stellen om zelf hun eigen weblog te beginnen. Voor de eerste 40 webloggers is dat ter kennismaking een jaar gratis. Minder snelle beslissers betalen 5 euro per maand voor een eigen weblog op Marketingpulse.nl. Op deze manier wil MarketingTribune uitgroeien tot een grote community van marketeers.

Kom net thuis en heb de weblog nog niet in detail bekeken maar ik wens de heren uiteraard veel succes!


Geplaatst in

DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

 • Ziet er strak uit en klinkende namen. Maar als er heel veel interessante logs komen, moet ik die dan allemaal apart volgen in mijn rss reader?

  geplaatst op
 • Ik dacht mooi de eerste reactie te hebben geplaatst vanmiddag, maar zie dat mijn comment er nog steeds niet onder staat. Minpuntje. Fred, veel succes!

  geplaatst op
 • mijn blog doet het nog steeds niet.
  http://www.marketingpulse.nl/mediaonderzoek

  of ben ik de 41e en moet ik eerst 5 euro betalen . . .

  geplaatst op
 • @HJ: Marketinpulse.nl is gebaseerd op Movable Type en iedere blogger kan per bericht zelf aangeven of reacties direct of na goedkeuring worden geplaatst. Fred heeft dat voor zijn berichten blijkbaar zo ingesteld dat deze pas na goedkeuring worden geplaatst. Het blijft een voorzichtige journalist ;-)

  Het weblog ziet er verder prima uit en ook het idee dat marketeers een eigen weblog kunnen starten is aardig maar als marketeers al nauwelijks reageren op weblogs vraag ik me serieus af hoeveel marketeers een eigen weblog gaan beginnen. De mensen die zich nu hebben aangemeld zijn allemaal bekenden uit de blogwereld en hebben elders al een plek om te bloggen. Ben ook benieuwd welke services ze gaan bieden om die 5 euro per maand kosten te rechtvaardigen.

  Wat me weer verbaasd zijn de gebruikersvoorwaarden (daar worstelen bijna alle blognetwerken mee). Een paar willekeurige voorbeelden:

  Marketingpulse.nl kan de Gebruiker diensten ("Diensten") aanbieden tegen betaling. De Gebruiker zal via de Website of via het in zijn Gebruikersprofiel opgenomen e-mailadres worden geinformeerd over de mogelijkheid van het afnemen van Diensten tegen betaling.

  Marketingpulse.nl behoudt zich het recht voor om de vormgeving, inhoud en functionaliteit van de Website, de Weblogs en de Diensten zonder voorafgaande aankondiging te wijzigen of het aanbieden daarvan tijdelijk of permanent te staken.

  Het is Gebruiker slechts toegestaan om een redelijk aantal Weblogs aan te maken en te onderhouden.

  Zeker gezien het feit dat bloggers betalen voor deze dienst lijkt me een aantal van deze voorwaarden, laat ik het voorzichtig uitdrukken, vreemd.

  @Peter: heb je je bericht wel geactiveerd? ;-)

  geplaatst op
 • volgens mij wel, maar zal nog 'ns checken.

  geplaatst op
 • hé, inderdaad. ik had alleen de draft gesaved. niet de 'publish-versie'. 'k ben ook maar de simpele pMachine gewend. geen toeters en bellen en zo . . .

  geplaatst op
 • @Mediaonderzoek: Misschien staat je berichtstatus nog op "draft". Je kan dit onderaan het bericht aanpassen.
  Ik heb mijn eigen blog aangemaakt en wat is de UI van de blogtool dramatisch slecht! En dan zou ik hier ook nog voor moeten betalen? Zijn ze helemaal gek geworden...

  Wat is het voordeel van een weblog op Marketingpulse tov van gratis tools als Blogger, Pivot etc. of een weblog bij de Volkskrant, web-log.nl etc.

  Is dit de nieuwe trend? Je lanceert een eigen weblog, geeft anderen de mogelijkheid om een weblog te openen. Heel veel mensen gaan testen (MF als eerste ;-)) en hoppa weer een paar dode weblogs erbij... Het gaat goed met de blogcount voor Nederland :-)
  geplaatst op
 • @Arnoud; draft it is.
  mijn blog uit puur defensieve overwegingen aangemaakt ;-)

  geplaatst op
 • @Mediaonderzoek: logisch, je moet je naam beschermen, waarom denk je dat ik een blog heb aangemaakt :-)
  http://www.marketingpulse.nl/webdrain

  Maar waarom noemt Marketingpulse dit een "eigen domein"? Het is gewoon een directory/map

  geplaatst op
 • domeintje . . .

  geplaatst op
 • verhaal over schaapjes en de dam. fred sengers begin mei dit jaar nog aangesproken over de blogfunctie van marketingtribune, op dat moment was er nog geen interesse. paste niet in het beleid van zibb..tja :)

  enfin, een interresant platform voor marketeers dat wel maar de vraag is hoe attractief kan je het maken. belangrijk is het webloggers te vinden met passie en een niet al te groot ego :)

  geplaatst op
 • Waarom willen ze mijn geboorteplaats weten??

  geplaatst op
 • De zinsnede 'lastigvallen met persoonlijke belevenissen' beviel me niet zo goed. Ook dat ge-u schept afstand. Maar goed, daarin sla ik misschien een beetje door. Ik ben nogal een persoonlijke je. Deze reacties geven in ieder geval wat stof tot nadenken, denk ik, en dat krijg je alleen als je de reacties er lekker automatisch oppleurt. Fred, afzetten die Securitate, freedom of speech. ;-)

  geplaatst op
 • @Annedien: je geboorte-adres proberen te vergelijken met je IP-adres. . . . sorry, ik werd er ook een beetje melig van.

  toch heb ik 'm serieus ingevuld. onbewust eigenlijk.

  geplaatst op
 • Ik zie nu dat Sak van den Boom al in de toekomst kan posten (on oktober 7). Dát kan Márketingfacts nou weer niet.

  geplaatst op
 • @Marco - Niets voor jou om je groeiend legertje bloggers een maandelijkse bijdrage te vragen?

  geplaatst op
 • Gebruikersvoorwaarden zijn eenzijdig door Marketingpulse.nl te wijzigen, verplichten zichzelf uitsluitend de gebruikers te informeren. Aanvaarding van gebruikerszijde is daar als je ná de melding de website nog (voortdurend) bezoekt of gebruik maakt van je blog. Kan een leuke zaak worden als Marketingpulse bijvoorbeeld een wijziging mbt de intellectuele eigendomsrechten door wil voeren. (een leuke bundel: de beste van marketingpulse ;-)

  geplaatst op
 • Waar is het overzicht met alle aangemaakte weblogs te vinden? Ik zie in de rechterkolom alleen de nieuwste weblog, en die loopt hopeloos achter...
  Ze hadden de lege posts wel uit het archief mogen halen:
  http://www.marketingpulse.nl/archives.html

  geplaatst op
 • @Arnout: hier

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.