Marijke Horstink (Oprichter HappyNurse): “Ik wil niet veel geld verdienen, ik wil een bedrijf bouwen

Marijke Horstink (Oprichter HappyNurse): “Ik wil niet veel geld verdienen, ik wil een bedrijf bouwen

Het gaat goed met de gezondheidszorg in Nederland. In een onderzoek van The Lancet wordt de zorg in ons land goed beoordeeld in vergelijking met 200 andere landen: we staan zelfs op de negende plek. Zijn de blije verpleegkundigen daar (deels) verantwoordelijk voor? Marijke Horstink vertelt over haar organisatie HappyNurse.

HappyNurse is een snelgroeiende arbeidsbemiddelaar voor de zorgsector met een brede dienstverlening in tijdelijk en vast personeel. Marijke heeft bijna 3000 mensen op de payroll staan. Marijke: "Daar zitten uitzendcontracten bij uiteraard, maar ook tijdelijke en vaste contracten. Als de verpleegkundige happy is, daar zitten heel veel aspecten aan natuurlijk, dan levert hij of zij ook de beste zorg aan de patiënt. Onze focus is ook het verpleegkundigen zo goed mogelijk naar de zin maken. Daarmee focussen we ons dus eigenlijk weer op de patiënt."
 
Hoe is dit concept ontstaan? "Berichten over ontevredenheid over de werkdruk, het gebrek aan efficiency en salaris, deden mijn inzien dat ik de leukste werkgever voor verpleegkundigen wilde worden. En zo geschiedde. Toen ik begon was zowat iedereen in loondienst. Maar die ZZP-trend is ook niet aan de gezondheidszorg voorbijgegaan. Er zijn inmiddels heel veel zelfstandigen in de zorg. Er is een hoop bureaucratie, wet- en regelgeving en politiek in deze sector. Ik vind het prettiger om in de periferie te zitten."
 
Hoe gebruik je online in dit concept? "Het systeem dat wordt gebruikt in de thuiszorg is ook volledig digitaal. Het werven van verpleegkundigen en campagnes doen wij volledig digitaal."
 
Leer alles over het opzetten van een franchise, de zorgsector en het managen van veel franchiseondernemers. 

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.