Kwaliteit overheidswebsites

Kwaliteit overheidswebsites

De kwaliteit van de overheidswebsites is in het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen. 2002 is het jaar waarin overheden massaal de stap van presentatie (informatie) naar communicatie (dienstverlening) hebben gezet.

De Overheid.nl Monitor, het jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van overheidswebsites, is in 2002 voor de vierde keer uitgevoerd. Er zijn nu bijna 1200 overheidswebsites. Vooral veel kleine gemeenten in ons land hebben het afgelopen jaar de weg naar het web gevonden. Zo goed als alle gemeenten zijn nu online. Kenmerkend voor de starters van 2002 is, dat ze profijt hebben getrokken van het vallen en opstaan van hun voorgangers: veel gemeenten zijn direct met een professionele website naar buiten getreden.

Aardig rapport; vooral de checklists om websites te beoordelen zijn erg handig!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.