KPN Internet lanceert online video sharing

18 november 2005, 07:45

In navolging van video sharing sites zoals www.vimeo.com, www.blip.tv en video.google.nl, start KPN Internet (voorheen Planet) binnen enkele weken met een eigen video sharing dienst: Shoobidoo.tv.

Op Shoobidoo zullen de ingezonden video’s worden beoordeeld en gemodereerd door vrijwilligers. Via een oproep op Het Net worden mensen die als zogenaamde director een videochannel willen beheren alvast gevraagd zich aan te melden.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

9 Reacties

  Zwelgje

  Ik kan mij voorstellen dat een interessante combinatie kan ontstaan tussen weblogs en video sharing sites. Weblogs gebruiken om naamsbekendheid / groot publiek te bereiken. En weblogs hebben een locatie waar ze vids kunnen hosten.


  18 november 2005 om 08:03
  Michel

  @Zwelgje: probleem is alleen dat KPN en anderen geen pron of andere filmpjes zal gaan hosten die jullie zo graag loggen. Een aantal weblogs zal zeker een mooie samenwerking aan kunnen gaan, maar ik denk dat je dat met Jaggle mag vergeten. Eerst eigen content bieden..


  18 november 2005 om 08:14
  Raymond

  de link werkt nog niet, klopt dat? ben benieuwd!


  18 november 2005 om 08:19
  Zwelgje

  @Michel: Vraag ik mij af. Ben benieuwd naar een mening van KPN hierover.


  18 november 2005 om 08:20
  Kjeld

  Ik weet dat de KPN anders genoeg ervaring heeft met de hosting van pr0n. Ik heb vroeger wel eens wat video gehost daar en dan zag je tijdens het FTP-en genoeg directories staan met “Erotracks” en Gaystream zeg maar.

  Maar goed dat zal nu wel een secundair model zijn, eerst de gewone video’s en savonds kun je vast wel betaald inlogen voor Eortracks.


  18 november 2005 om 08:24
  Michel

  Maar dat was een bruikbare hint Zwelgje 😉 Waar blijft de originele content? Maak eigen filmpjes, roep de enorme schare gebruikers om filmpjes te maken! Met een landelijke dekking van gebruikers moeten jullie makkelijk op bijpassende actualiteiten in kunnen springen. Daarmee kun je ook makkelijk bij KPN aankloppen en onderscheiden jullie je eindelijk eens van de rest van de weblogs.


  18 november 2005 om 09:28
  Zwelgje

  @Michel. Hier moet ik eens rustig over nadenken. We proberen ons te verruimen door onder andere inzicht te krijgen in onze bezoekers. Hiertoe hebben we de afgelopen weken een enquete afgenomen. Hopelijk verschaft deze ons meer inzichten en zijn filmpjes van gebruikers wel het antwoord. Anyways, Thx!


  18 november 2005 om 11:02
  Michel

  Zwelgje: als je dan toch gaat nadenken, kijk dan eens naar initiatieven zoals de filmpjes met de Heineken-toeter tijdens het voetbal en de recente “way to amarillo” filmpjes. Met de juiste aanpak kan je dat een hoop opleveren: content, bezoekers en adverteerders.


  18 november 2005 om 12:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!