Kim Liebregts (Tesla): “We luisteren écht naar onze klanten, dat maakt ons innovatief”

Kim Liebregts (Tesla): “We luisteren écht naar onze klanten, dat maakt ons innovatief”

Kim Liebregts werkt voor Tesla, het eerste echte elektrische automerk dat kan concurreren met het topsegment van de automarkt. Sinds 2003, toen het bedrijf van start ging, heeft de nadruk altijd gelegen op de ontwikkeling van de batterijtechnologie. Tesla produceert inmiddels een auto met een range van 500 kilometer, waarmee deze geschikt is voor dagelijks gebruik.

Kim Liebregts over innovatie: “Wij zijn het enige merk dat alleen maar elektrische auto’s produceert. En wij zijn met onze technologie zo ver dat je inmiddels al 500 kilometer op een batterij kunt rijden. Andere merken die elektrische auto’s op de markt brengen hebben vaak een actieradius van zo’n 150 kilometer. Dus onze batterij maakt wel echt het verschil.”

“Ons why is: 'to accelerate the world’s transition tot sustainable transport'. Dat zit in onze genen. En dat bepaalt alles wat we doen.”

“We hebben de flexibiliteit van een startup, want als we het morgen 180 graden anders willen doen, dan kan dat, terwijl we ondertussen wel een naam hebben opgebouwd en 7.000 medewerekers wereldwijd hebben. We luisteren ook echt naar onze klanten, dat maakt ons innovatief.”

“Onze auto is ook de enige auto die beter wordt naarmate deze ouder wordt, want alles kan aangepast worden met een software-update.”

Fast Moving Targets was bij de Accenture Innovation Awards. Bekijk hier alle gesprekken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.