Kartelwaakhond legt mobiele operators boete op

30 december 2002, 07:08

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) legt vijf aanbieders van mobiele telefonie een boete op die kan oplopen tot 7 miljoen euro. Het betreft Vodafone, Dutchtone, KPN, Ben en O2.

Dat heeft NMa-directeur Anne Willem Kist aangekondigd. De exacte hoogte van de boete wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt. De bedrijven hebben illegale afspraken gemaakt om tegelijkertijd hun subsidies op de aankoop van mobiele telefoons af te schaffen. De kartelwaakhond bepaalde dat dit in het nadeel is van de consument.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  media

  KPN Mobile, het mobiele telefonie onderdeel van KPN, tekent bezwaar aan tegen de boete van 31,3 miljoen euro die opgelegd wordt door de Nederlandse Mededingingsautoriteit Nma. Dit meldt KPN maandag.

  “De nu opgelegde boete staat in geen enkele verhouding tot het voorval, met name omdat het geen relevant economisch effect heeft gehad”, aldus KPN, dat stelt “bijzonder verontwaardigd te zijn over de excessieve boete”.

  De NMa maakte bekend alle Nederlandse mobiele operators te beboeten in verband met onderlinge prijsafspraken met betrekking tot ‘dealvergoedingen’.

  Ongeacht de uitkomst van de bezwaarprocedure van KPN, neemt het bedrijf een voorziening in het lopende boekjaar 2002 voor het geval de boete uiteindelijk betaald moet gaan worden.

  De winstverwachtingen van KPN zullen door de voorziening niet beinvloed worden. Het bedrijf handhaaft de verwachting in 2002 een groei van de winst voor rente, belasting en afschrijvingen (EBITDA) te realiseren van ten minste 18 procent.


  1 januari 2003 om 16:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!