Jaaroverzicht 2002 NOS al op internet

Jaaroverzicht 2002 NOS al op internet

Het zijn weer mooie tijden voor de liefhebber van jaaroverzichten. Wie niet kan wachten op het NOS-overzicht op tv, kan op internet terecht:
http://www.omroep.nl

Ook anderen komen met specials en jaaroverzichten. Zie bijvoorbeeld het internationale nieuwsoverzicht bij Yahoo en de eindejaarsspecial van Planet.

Wie kent er meer overzichten?

Op de site van de NOS staat namelijk sinds woensdag een jaaroverzicht over 2002. Dit overzicht in tekst, beeld en geluid bevat het belangrijkste nieuws en sportnieuws van het jaar.

Op de site staat een overzicht per maand met het belangrijkste nieuws. Daarnaast bevat het overzicht achtergrondverhalen over belangrijke thema’s die het afgelopen jaar hebben gespeeld, zoals het koninklijk huis, ‘nieuwe’ politiek, het WK Voetbal en de Olympische Spelen.

De liefhebber krijgt niet alleen oude beelden voor zijn neus. Er zijn namelijk ook speciaal voor de gelegenheid gemaakte interviews met Nederlanders die in 2002 in het nieuws waren. Zij kijken terug op ‘hun’ jaar. Zo heeft Rob van Gijzel het over de bouwfraude, professor Blom over het NIOD-rapport over Srebrenica en mag Tom Holkenburg (Junkie XL) nog eens nagenieten van zijn Elvis-wereldhit.

Verder wordt er een overzicht gepresenteerd van de bekende Nederlanders, buitenlanders ?n een dier (‘de Leeuw van Kabul’) die zijn overleden.

Aan interactiviteit is ook gedacht. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op de nieuwspersoonlijkheid van het jaar. De uitslag hiervan wordt bekendgemaakt in de live-uitzending van het Journaal Jaaroverzicht 2002 op 28 december.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.